Hyppää pääsisältöön

Maaotteluvoitto Suomeen

FTW:n joukkue on voittanut pohjoismaisen Minecraft-mestaruuden. Voittoa voidaan pitää ylivoimaisena. Kiitos kaikille Suomen joukkueen pelaajillle.

FTW on mukana pohjoismaisessa Norjan yleisradioyhtiö NRK:n järjestämässä Minecraft-kutsumaaottelussa, joka nähdään suorana lähetyksenä lauantaina 14. lokakuuta TV2:lla ja Areenassa.

Norjan yleisradioyhtiö NRK on luonut Minecraft-pelimaailmaan strategisen toimintapeli Ragnarokin, pelissä liikutaan pohjoismaisiin mytologioihin perustuvassa maailmassa.

Joukkuepelin päätavoitteena on taistelemalla päihittää vastustajajoukkueet ja kaataa vastustajan torni.

Kuka on Ragnarokin pohjoismainen voittaja?

Mukana ovat joukkueet kolmesta pohjoismaisesta yleisradioyhtiöistä. NRK, DR ja YLE lähettävät kisaan joukkueet, jotka on koottu kovan luokan peliharrastajista. Kaikkia joukkueita johtaa kolmen tubettajan kasaamat joukkueet.

Voittoa kohti

Suomea edustaa FTW:stä tuttu kova pelaajakolmikko. FTW on Yle Areenassa on keväästä 2015 lähtien pyörinyt pelien striimaukseen keskittyvä ohjelma. Jyväskylän pelivelho Juuso J0P Pekkarinen pelaa eikä pelleile. J0Pin YouTube-kanavalta löytyy yli 200 Minecraft-aiheista videota. Oululaisen moottoriturpa Hannu Häikiön eli Glyffin harkitsematon pelityyli vie Suomen joukkueen joko syteen tai saveen. Joensuulainen Aleksi Koli eli MrJallu101 on FTW:n tuorein vahvistus. Monipuolinen pelimies on aloittanut uransa tekemällä Minecraft-videoita ja taitaa olla kolmikon kokenein Minecraft-pelaaja.

FTW:n kolme pelaajaa ovat koonneet 45-henkisen joukkueen, joka koostuu eri ikäisistä Minecraft-harrastajista. Pelaajat ovat yhdessä joukkueensa kanssa suunnitelleet strategian voittaakseen muut pohjoismaat.

Pelin selostaa Womma Seppälä ja asiantuntijana toimii Jonna Wildeem Paananen. Seppälä vetää tällä hetkellä YleX:n viikonloppuja ja on aiemmin juontanut muun muassa Ylen Galaxi -lastenohjelmaa. Tubettaja Wildeem aloitti YouTube-uransa Minecraft-pelivideoilla, sittemmin hän on toiminut YouTube-verkosto Splay Suomessa sisällöntuottajana ja Suomen Tubetapahtumat Oy:n taiteellisena johtajana.

Tuottaja Timo Lehtinen odottaa innolla tulevaa koitosta. – Ohjelmalla on erityisarvoa, tällaista ei ole ennen tehty eikä nähty - pohjoismaiset joukkueet kisaamassa Minecraft-herruudesta suorassa finaalilähetyksessä. Hauskaa on myös, että peliä pääsee seuraamaan televisiossa, näin myös ne joille verkkopelit eivät ole tuttuja pääsevät tutustumaan tähän pelimaailmaan.

Suora lähetys TV2:lla

Ovatko kisakatsomot jo pystyssä? Suuri pohjoismainen taisto starttaa TV2:lla ja Yle Areenassa lauantaina 14.10. klo 14. Suoraa striimiä pääset myös katsomaan FTW:n Youtube-kanavalla. Peliä voit kommentoida Twitterissä ja Instagramissa tunnisteilla #yleftw ja #ftwragnarok Parhaat twiitit poimitaan mukaan lähetykseen.

Lisää ohjelmasta

Kommentit