Hyppää pääsisältöön

Ylen hallintoneuvosto toteutti kuulemisen yhtiön strategiasta

Ylen hallintoneuvosto 2017
Ylen hallintoneuvosto Ylen hallintoneuvosto 2017 Kuva: Veli-Matti Koivunen hallintoneuvostot,ylen hallintoneuvosto

Ylen hallintoneuvosto järjesti ensimmäistä kertaa kuulemisen yhtiön strategiasta. Lausuntoja pyydettiin muun muassa alan toimijoilta ja eri järjestöiltä.

Hallintoneuvosto kuuli yhtiön strategiaan liittyvät lausunnot ja kävi keskustelua strategiaan liittyen sekä päätti yhtiön strategiatyön jatkosta kokouksessaan 26.9.2017. Hallintoneuvosto päätti lähettää strategian yhtiön hallitukselle jatkovalmisteluun.

Ylen strategiasta päättäminen kuuluu Ylen hallintoneuvostolle. Asia vahvistettiin Yle-lain muutokseen yhteydessä 15.7.2017. Hallintoneuvoston roolin muutos parantaa eduskunnan ja hallintoneuvoston mahdollisuuksia valvoa, että Yle täyttää lakisääteisen tehtävänsä. Tämä oli myös Arto Satosen johtaman parlamentaarisen Yle-työryhmän esitys.

Strategiasta päättäminen ei kuitenkaan liity Ylen sisältöihin tai journalistisiin linjauksiin. Yhtiön hallitus päättää strategian pohjalta Ylen tarjonnan linjauksista ja kaikki sisältö- ja julkaisupäätökset tehdään Ylessä journalistisin perustein.

Hallintoneuvoston kuulemisprosessin esikuvana on ollut eduskunnan valiokuntatyössä noudatetut käytännöt. Kuulemisen tavoitteena oli nyt antaa sidosryhmille mahdollisuus kommentoida Ylen strategiaa ennen kuin siitä päätetään.

Ylen hallintoneuvoston työvaliokunta pyysi elokuussa sekä kirjallista lausuntoa että henkilökohtaista kuulemista seuraavilta tahoilta: Vammaisfoorumi, Medialiitto, Suomen Journalistiliitto, Svenska Finlands Folkting ja professori Hannu Nieminen. Vain kirjallista lausuntoa pyydettiin seuraavilta: Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Forum Artis, SATU (Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat), Kane (kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta) ja Kuntaliitto.

Lisätiedot:
Kimmo Kivelä, hallintoneuvoston puheenjohtaja, kimmo.kivela@eduskunta.fi, p. 09 43 23 075