Hyppää pääsisältöön

Ylen lavastus- ja pukusuunnittelijoille Vuoden suunnittelija -palkinto

Työntekijä tutkii leninkiä Ylen Puvustossa.
Työntekijä tutkii leninkiä Ylen Puvustossa. Kuva: Laura Mainiemi Ylen Puvusto ja Naamiointi

Lavastus- ja pukusuunnittelijat LP:n Vuoden suunnittelija 2017 -palkinto jaettiin tänä vuonna Ylen lavastus- ja pukusuunnittelijoille. Palkinto myönnettiin tinkimättömästä kehitys- ja suunnittelutyöstä.

“Ylen lavastus- ja pukusuunnittelijoiden työ edustaa koko suomalaisen televisiotyön visuaalista perustaa, genrestä riippumatta. Laadukas ja omaperäinen visuaalinen suunnittelu antaa elämyksiä katsojille ja ilmentää kulttuurimme ainutlaatuisuutta. Ylessä on myös kehitetty toimintatapoja ajan vaatimaan ketterään suuntaan, missä on opittavaa koko alalle”, palkinnon perusteluissa todetaan.

Palkittujen joukkoon kuuluvat pukusuunnittelijat Outi Harjupatana, Elina Lario, Ritva Muikku ja Liisa Rihu sekä lavastussuunnittelijat Malla Helander, Tapio Keskitalo, Riikka Kytönen, Paula Salonen, Lea Sipilä, Mari Skogberg, Leena Tiihonen, Minna Wallenius sekä Teija Vilkkovaara.

Lavastus- ja pukusuunnittelijat LP on Teatteri- ja mediatyöntekijäin liiton jäsenjärjestö. Palkinto jaettiin Elokuva-alan palkintojuhlassa 22.9.2017 Helsingissä. Tapahtuman järjestivät elokuvan tekijäjärjestöt: Animaatioklinikka, Dokumenttikilta, Käsikirjoittajien kilta, Lavastus- ja Pukusuunnittelijat LP, Suomen elokuvaajien yhdistys F.S.C, Suomen Elokuvaohjaajaliitto SELO, Suomen Elokuvatuottajien Keskusliitto SEK, Suomen Elokuva- ja Mediatyöntekijät SET, Suomen Näyttelijäliitto, Suomen Filmikamari ja Audiovisual Finland.