Hyppää pääsisältöön

Mielipiteesi on tärkeä – anna palautetta Ylelle

Rintamäkeläiset-sarjan näyttelijöitä: Veijo Pasanen (roolinimi Antti Rintamäki) ja Sirkka Lehto (roolinimi Leena Rintamäki).
Suomalaisten toivoman Rintamäkeläiset-sarjan kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa. Rintamäkeläiset-sarjan näyttelijöitä: Veijo Pasanen (roolinimi Antti Rintamäki) ja Sirkka Lehto (roolinimi Leena Rintamäki). Kuva: Pertti Nättilä Rintamäkeläiset,Veijo Pasanen,Sirkka Lehto

Seuraamme asiakaspalautetta päivittäin. Palaute auttaa meitä kehittämään sisältöjä ja parantamaan palvelujamme.

Kuuntelemme yleisöjä

Suomalaisilla on mahdollisuus ottaa yhteyttä ja antaa suoraa palautetta Ylelle monin eri tavoin – sähköpostilla, puhelimitse ja internetin kautta, myös sosiaalisessa mediassa.

Paras tapa lähettää meille palautetta tai kysyä Ylen toiminnasta on käyttää verkkolomaketta. Lomake ryhmittelee ohjelmapalautteen, tekniset sekä yhtiön toimintaan liittyvät kysymykset ja ohjaa ne oikeille vastaanottajille Ylessä.

Kaikki verkkolomakkeen kautta tulevat yhteydenotot luetaan. Ohjelma- ja uusintatoiveet kirjataan palautteiden rekisteriin ja ne ovat siellä kaikkien yleläisten luettavissa. Ohjelmien tekijät, tuottajat sekä tilaajat seuraavat saapunutta palautetta ja ohjelmatoiveita säännöllisesti.

Kysy verkossa, puhelimitse tai lähetä kirje

Palautteiden suuren määrän vuoksi kaikkeen saapuvaan palautteeseen ei pystytä vastaamaan henkilökohtaisesti. Ylen toimintaan ja sisältöihin liittyviin tietopyyntöihin sekä teknisen tuen tarpeisiin pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian.

Lähetä meille kysymys tai palautetta

 • Voit lähettää meille palautetta verkossa lomakkeella
 • puhelimitse 020 690 414 (arkisin klo 10−12 ja muina aikoina jättämällä viestin puhepostiin)
 • postitse Ylen Asiakaspalvelu, PL 61, 00024 Yleisradio
 • Svenska Ylelle svenska@yle.fi.
 • Teknisissä kysymyksissä asiantuntija auttaa

 • Teknisiä kysymyksiä voi lähettää tekniselle neuvonnalle verkossa lomakkeella
 • sähköpostitse tekninen.neuvonta@yle.fi
 • puhelimitse 09 1480 5500 (arkisin klo 10−12).
 • Tekninen neuvonta vastaa lomakkeella ja puhelimitse myös Yle Areenaan liittyviin kysymyksiin sekä sähköpostitse areena.info@yle.fi.
 • Kaikki ohjelmaideat ovat tervetulleita

  Kaikki voivat lähettää meille ohjelmaideoita, ideakonsepteja tai vaikkapa jo valmiin ohjelman.

  Ohjeita löytyy kootusti Onko sinulla ohjelmaidea? -sivulta. Sivulla esitellään sisältöjen tekemisestä vastaavat päälliköt ja kerrotaan ohjelmatuotannon periaatteista sekä ohjelmatuotantoa ohjaavista laeista.

  Tuotantoyhtiöiltä tilaamme pääosin valmiita ohjelmia. Laadimme tuotantoyhtiöille erillisen ohjeistuksen.

  Ohjelmatoiveet ja uusinnat

  Kerromme ohjelmatoiveiden etenemisestä artikkelissa Ohjelmatoiveeni – miten se etenee?

  Uusintoja toivotaan Yleltä paljon. Uusintoja − miksi, miksi ei? -artikkelissa vastataan siihen, miksi uusintoja lähetetään ja miksi kaikkia toivottuja suosikkeja ei aina voida esittää.

  Toiveita toteutetaan – Ylen arkistot avautuvat kaikille

  Ylen ja tekijöiden solmima arkistosopimus avaa Ylen arkisto-ohjelmia verkossa. Se on yksi tapa, jolla vastaamme moniin uusintatoiveisiin.

  Esimerkiksi Toivotut-otsikon alla olemme julkaisseet 760 tv:n ja 560 radion draama-ohjelmaa (2017), Matti Ijäksen tuotannosta Rintamäkeläisiin tai kuunnelmaan Sinuhe Egyptiläisestä.

  Arkistojulkaisu Yle Areenassa jatkuu edelleen. Listoja tv- kuin radio-ohjelmistakin päivitetään sitä mukaan, kun julkaisupäätöksiä tehdään ja katselijoilta saapuu toiveita. Voit seurata arkiston draama- ja viihdeohjelmien sekä radiodraaman julkaisua Ylen verkkosivuilla.

  Toiveita voi edelleen lähettää Twitterissä ja Instagramissa tunnisteella #yletoivotut, Yle Areenan sivulla Facebookissa tai yllä mainittujen artikkelien kommenttiosioissa.

  Myös Ylen Elävä Arkisto toteuttaa katsojien toiveita julkaisemalla sivuillaan materiaalia Ylen arkistoista.