Hyppää pääsisältöön

Tässä on uusi Queen B – Cardi B on historian toinen naisräppäri Billboardin ykkösenä

Tämä ajankohtainen artisti sinun pitää nyt tietää.

Cardi B:n Bodak Yellow nousi Billboardin ykköseksi. Viimeksi naisräppäri on yltänyt samaan 19 vuotta sitten. // Kuva: EPA

Cardi B on historian toinen naisräppäri, jonka soolosingle on noussut Billboard Hot 100 -listan kärkeen. Ensimmäinen oli Lauryn Hill Doo Wop (That Thing) -biisillä vuonna 1998. Eli 19 vuotta sitten.

Sinne ei ole siis yltänyt esimerkiksi Missy Elliott tai Nicki Minaj.

Billboard Hot 100 -listan sijoitukset perustuvat biisin suosioon. Siihen lasketaan suoratoistot, myynti sekä radiosoitto Yhdysvalloissa. Ja nyt ykkönen on Cardi B:n debyyttisingle Bodak Yellow.

Kuka on Cardi B?

Cardi B – oikealta nimeltään Belcalis Almanzar – on 24-vuotias New Yorkin Bronxista tuleva räppäri. Hän on tehnyt musiikkia vuodesta 2015 asti, mutta tänä kesänä hänestä tuli kertaheitolla iso ja ajankohtainen nimi, kun Bodak Yellow -biisistä tuli hillitön hitti.Cardi B - Bodak Yellow I don’t dance now, I make money moves, räppää Cardi B kirjoittamassaan Bodak Yellowssa.

Ennen musiikkiuraa Cardi B nimittäin työskenteli stripparina Bronxissa.

Vaikka Cardi B on Suomessa vielä aika tuore tuttavuus, on hän ehtinyt Yhdysvalloissa tulla monesta yhteydestä tutuksi.

Instagramissa artistilla on reilut 10,4 miljoonaa seuraajaa. Ja niitä oli paljon myös ennen Bodak Yellown nousukiitoa, sillä hän ehti tulla tunnetuksi Instagram-persoonana. Eikä ihme, sillä hän on hauska, eikä pelkää näyttää rosoisempaa puolta itsestään. Cardi B tuntuu aidolta.

Räppäri oli mukana VH1-kanavan realitysarjassa Love & Hip Hop: New York kuudennella ja seitsemännellä tuotantokaudella. Sarja seuraa hiphopin parissa toimivia newyorkilaisia. Siinä hän tuli tunnetuksi asenteestaan.

Cardi B seurustelee Migosin jäsenen Offsetin kanssa. Ehkä tässä uuden polven räppärikombossa on potentiaalia uudeksi voimapariksi. Offset myös feattaa Cardi B:n biisillä Lick.

Cardi B:tä kuullaan myös esimerkiksi G-Eazyn tuoreella No Limit -biisillä, jossa on mukana myös A$AP Rocky. Ja kyllähän Cardi B pääsee tässäkin biisissä osoittamaan, että hänestä on muuhunkin kuin vain tähdenlennoksi.

Cardi B on jo voittanut

Billboard-sija on saanut muita musiikkialan tekijöitä ottamaan kantaa. Taylor Swift, jonka Cardi B tiputti ykkösijalta, lähetti tälle kukkia. Räppäri-tuottaja J. Cole totesi, että Cardi B "on jo voittanut". Myös Missy Elliott innostui onnittelemaan, mitä Cardi B hehkutti somessaan, sillä hänen ensimmäinen ostamansa levy on ollut Missy Elliottin levy.

On hienoa, että miesvaltaiseissa genressä on kärkeen päässyt nainen, ja vielä täysin itse, soolona.

Kaikki eivät onnittele, mutta haluavat silti kommentoida asiaa. Hiljattain Helsingissä esiintynyt somessa provoisoiva räppäri Azealia Banks avasi myös suunsa. Artisti kutsui Cardi B:tä “köyhän miehen Nicki Minajiksi”.

Tämän jälkeen Cardi B postasi Instagramiinsa videon, jossa Azealia Banks jammailee Bodak Yellowta klubilla. Kuvatekstiin Cardi B kirjoitti, että yksi syy sille, miksi biisistä tuli ykkönen on se, että jopa vihaajatkin rakastavat sitä...

Cardi B on juuri nyt ehdoton ykkönen, ja toivottavasti asema on pysyvä. On hienoa, että miesvaltaiseissa genressä on kärkeen päässyt nainen, ja vielä täysin itse, soolona. Bodak Yellown menestystä voi selittää sillä, että se on yksinkertaisesti kova biisi.

Lue myös:

Alma teki biisin supersuositun French Montanan kanssa – se on iso juttu, mutta ihan normaali jatkumo suomalaistähden uralle

Provosoiva jenkkiräppäri Azealia Banks osoitti Helsingissä olevansa taitava, mutta keikka jäi silti vaisuksi 

Räppäävä nainen on yhä naisräppäri – miksi sitä korostetaan omalla tapahtumalla?