Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Ei suojaa Irakissa

Sairaanhoitaja Nuri Sarif kuvasi viiden vuoden ajan työtään ja elämää levottomassa Keski-Irakissa.
Sarah ja luoti. Sairaanhoitaja Nuri Sarif kuvasi viiden vuoden ajan työtään ja elämää levottomassa Keski-Irakissa. yle tv1

TV1 maanantaina 2.10.2017 klo 21.30 - 22.30, uusinta sunnuntaina 8.10. klo 12.40
Yle Areenassa 30 päivää

Sairaanhoitaja ja neljän lapsen isä Nuri Sarif kuvasi viiden vuoden ajan työtään ja tilannetta irakilaisissa kaupungeissa sekä maaseudulla, levottomassa Keski-Irakissa, "kuoleman kolmiossa", josta vain harva on selviytynyt.

Irakilainen Sarif jatkoi työtään sodasta huolimatta, ja pakeni Isisin vallattua hänen kotikaupunkinsa vasta viimeisten joukossa.

Palkittu, henkilökohtainen dokumentti Ei suojaa Irakissa (12) kuvaa, minkälaista on arki Irakissa? Kertomus alkaa joulukuussa 2011, kun amerikkalaiset joukot lähtevät maasta ja päättyy vuoteen 2015, kun Nuri perheineen asuu pakolaisleirillä.

Nowhere to Hide. Ohjaus: Zaradasht Ahmed. Tuotanto: Ten Thousand Images. Irak, 2016.

Sairaanhoitaja Nuri Sarif kuvasi viiden vuoden ajan työtään ja elämää levottomassa Keski-Irakissa.
Nuri Sarif. Sairaanhoitaja Nuri Sarif kuvasi viiden vuoden ajan työtään ja elämää levottomassa Keski-Irakissa. yle tv1
Sairaanhoitaja Nuri Sarif kuvasi viiden vuoden ajan työtään ja elämää levottomassa Keski-Irakissa.
Sarifin perhe päätyi pakolaisleirille. Sairaanhoitaja Nuri Sarif kuvasi viiden vuoden ajan työtään ja elämää levottomassa Keski-Irakissa. yle tv1
Kommentit
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.