Hyppää pääsisältöön

Hiljainen todistaja – suosikkisarjan kaksi uutta kautta, uusia hahmoja

Suosittu brittisarja Hiljainen todistaja (16) palaa ruutuun 16. ja 17. kauden jaksoin Ykkösen perjantai-iltoihin.
Leo Dalton (William Gaminara), Jack Hodgson (David Caves) ja Nikki Alexander (Emilia Fox). Suosittu brittisarja Hiljainen todistaja (16) palaa ruutuun 16. ja 17. kauden jaksoin Ykkösen perjantai-iltoihin. Kuva: © BBC 2013 yle tv1

TV1 perjantaisin 13.10. - 15.12.2017 klo 22.00 - 23.00 (16. tuotantokausi), uusinta sunnuntaisin klo 23.40
TV1 perjantaisin 22.12.2017 - 23.2.2018 klo 22.00 - 23.00 (17. tuotantokausi)
Yle Areenassa 7 päivää

Suosittu brittisarja Hiljainen todistaja (16) palaa Ykkösen perjantai-iltoihin 16. ja 17. kauden uusin jaksoin. Kumpikin kausista käsittävät viisi kaksiosaista tarinaa. Sarjan 18. kausi esitetään myöhemmin.

Sarjan 16. kaudella tarinat vievät kuolinsyyntutkijat eri puolille Lontoota ja Afganistanin tunnetusti vaarallisiin oloihin.

Lontoon yliopiston oikeuslääketieteen yksikkö Lyell Centre on joutunut sisäministeriön syyniin. Professori Leo Dalton (William Gaminara) kantaa huolta tutkijoiden tulevaisuudesta. Hän itse tekisi mieluummin tutkimustyötä kuin pyörittelisi papereita.

Yksikön voimakaksikon muodostavat nyt Dalton ja Nikki Alexander (Emilia Fox), sillä Harry Cunningham otti 15. kauden päätteeksi pestin Yhdysvalloista.

Uusi tutkija ryhmään

Ensimmäisessä jutussa Nikki toimii kuolinsyyntutkijana yhteistyössä riitaisalta vaikuttavan poliisiyksikön kanssa. Jokin hiertää ryhmän komisarion ja teknisen tutkijan Jack Hodgsonin (David Caves) välejä.

Nikkin mielestä yhteistyö kunnianhimoisen ja erittäin pätevän Hodgsonin kanssa sujuu mutkattomasti. Kun Leon on tehtävä tärkeitä päätöksiä, Nikkillä on rakentava ehdotus. Tutkijaryhmään saadaan uusi mies.

Kuinka yhteistyö oikeuslääketieteen laitoksella lähtee sujumaan uudella kokoonpanolla?

Silent Witness. Sarjan alkuperäisidea: Nigel McCrery. Musiikki: Sheridan Tongue. Tuotanto: BBC, Britannia 2013 - 2014.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.