Hyppää pääsisältöön

Kouluaikojen traumat tekivät Samae Koskisesta muusikon, mutta enää hän ei halua valittaa: "Rakkaus on kovempi juttu kuin keskisormen näyttö"

Samae Koskinen Puoli seitsemän studiossa
Samae Koskinen Puoli seitsemän studiossa Samae Koskinen,Puoli seitsemän

Koulukiusaaminen ja paniikkihäiriö aiheuttivat Samae Koskiselle trauman, joka lopulta sysäsi hänet muusikoksi. Sitä traumaa Koskinen purkaa musiikissaan edelleen, mutta ei synkkyyden kautta.

Puoli seitsemän -ohjelmassa vierailleen Samae Koskisen juuri julkaistu kuudes soololevy on nimeltään Hillitön elämä. Sellaisen on Koskinen itsekin tähän saakka elänyt niin hyvässä kuin pahassa.

Musiikissaan Koskinen keskittyy siihen hyvään osaan.

– Myönteisyys on kirkastunut vuosien varrella mulle missioksi. Saan lauluista paljon sellaista palautetta, että ne on tehneet jonkun elämästä kivemman elää. Sen takia kannattaa painaa.

Ei ollut syytä poistua kotoa, koska pelotti niin paljon.

Missiostaan huolimatta Koskinen ei pidä itseään erityisen positiivisena ihmisena. Siihen vaikuttaa hänen taustansa. Kouluaikoina Koskista kiusattiin niin paljon, että hän sairastui lopulta pahaan paniikkihäiriöön ja oli pari vuotta kokonaan poissa koulusta.

– Ei ollut syytä poistua kotoa, koska pelotti niin paljon.

Lopulta Koskinen pääsi takaisin ihmisten ilmoille ja löysi musiikin – kielen, jolla hän pystyi ilmaisemaan itseään ja jossa hän oli hyvä. Silloin Koskinen teki tärkeän valinnan.

– Historiani takia positiivisuus on minulle valinta. Koetan nähdä maailmasta hyviä asioita ja juhlia niitä mielummin kuin dokumentoida pahoja.

– Rakkaus, empatia ja myötätunto sekä itseä että muita kohtaan on paljon kovempi juttu kuin keskisormen näyttö.

Hän ei sano, että elämä on upeaa vaan että elämä on mahdollisesti upeaa.

Perheenisä Samae Koskinen kokeekin, että muusikko Samae Koskinen on sellainen tyyppi, joka hän haluaisi olla.

– Hän ei sano, että elämä on upeaa vaan että elämä on mahdollisesti upeaa.

Katso Samaen koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa:

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän