Hyppää pääsisältöön

Isä Brown ja hänen laumansa – kyläpappi löytää viidennellä kaudella valikoituja johtolankoja

Kemblefordin pikkukylän sielunpaimen isä Brown saa jälleen mielenkiintoisia tapauksia tutkittavakseen.
Bunty (Emer Kenny), isä Brown (Mark Williams), rouva McCarthy (Sorcha Cusack), komisario Mallory (Jack Deam) ja ylikonstaapeli Goodfellow (John Burton). Kemblefordin pikkukylän sielunpaimen isä Brown saa jälleen mielenkiintoisia tapauksia tutkittavakseen. Kuva: BBC 2016 yle tv1

TV1 sunnuntaisin 7.10.2018 - 13.1.2019 klo 17.10 - 18.00
Yle Areenassa 14 päivää

Kemblefordin pikkukylän sielunpaimen Isä Brown (Mark Williams) ajella kitkuttaa tutulla polkupyörällään ja jakaa laumansa lampaille paitsi herran sanaa, myös hyviä neuvoja. Siinä sivussa hänen onnistuu löytää valikoituja johtolankoja Cotswoldissa tapahtuneista rikoksista, jotka ovat jääneet virkavallalta huomaamatta.

Ykkönen esittää suosikkisarjan Isä Brown ja hänen laumansa (12) viidennen tuotantokauden uusintana.

Hiippakunnalle harmaita hiuksia

Mikäpä paljastaisi päällepäin, että leppoisalla ja joviaalilla pappismiehellä on tarkat silmät ja teräviä ajatuksia. Ja että hän aiheuttaa hiippakunnan johdolle harmaita hiuksia.

Hiippakuntaa huolettaa nytkin. Nimittäin viimevuotinen joulukuvaelma aaseineen ja härkineen oli kaikkea muuta kuin pyhän kirjaimen mukainen. Tänä vuonna kaiken pitää olla pilkulleen oikein, sillä paikalle on saapumassa arvovieraita.

Isä apureineen joutuu tiukkaan syyniin. Mikä on tietysti vain hyvä asia, sillä pieni lapsi katoaa kesken joulun juhlinnan, ja mitä useampi silmäpari on paikalla, sitä varmemmin joulunihme voi tapahtua.

Sopupeli – vanha juttu!

Sarjan viidennellä kaudella on luvassa 15 jännittävää jaksoa, joissa muun muassa nähdään, ettei sopupeli ole viime aikojen keksintö, ja että kynän ja nyrkkeilyhansikkaiden takia saattaa joutua vakavaan vaaraan.

Isä Brownilta eivät pohtimisen aiheet lopu, sillä sarjaan on tulossa kuudeskin kausi.

Muissa pääosissa näyttelevät Sorcha Cusack, Nancy Carroll, Emer Kenny, Alex Price, Jack Dream ja John Burton.

Father Brown. Sarja perustuu G. K. Chestertonin novelleihin. Tuotanto: BBC, Britannia, 2016. Sarjan viides kausi on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2017.

Kommentit
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.