Hyppää pääsisältöön

Tällä viikolla musiikissa: Profeetat julkaisi viimeisen biisinsä, jenkkiräppäri Cardi B teki historiaa ja Lady Gaga oli hämmästyttävän avoin uudessa dokkarissa

Tällä viikolla musiikissa -juttusarja koostaa viikon kiinnostavimmat biisit ja popmusiikki-ilmiöt yhteen.

Tällä viikolla musiikissa puhuttivat muun muassa Cardi B, Profeetat ja Lady Gaga. // Kuva: Kuvat: EPA, Promokuva ja Kevin Mazur

Kuluva musaviikko lähti liikkeelle sillä, että Cheekin ja Elastisen muodostama superduo Profeetat julkaisi viimeisen kappaleensa Lohikäärmeet. Profeetat julkaisi yhteensä kuusi biisiä. On mahdollista, että Cheek nähdään tällä viikolla esiintymässä Hartwall Arenalla, jossa JVG viettää näyttävästi 30-vuotissynttäreitään. Voi näet olla, että keikalla kuullaan Cheekin Flexaa tai Me ollaan ne Part 2, joista ensimmäisellä fiittaa VilleGalle, jälkimmäisellä Jare.

YleX:n äänestyksessä JVG:n keikan odotetuimmaksi fiittaajaksi nousi Teemu Brunila, joka laulaa usealla duon biisillä, mutta ei ole esiintynyt kertaakaan kaksikon kanssa.

Viikon kansainvälisesti merkittävin musiikkiuutinen oli se, kun yhdysvaltalainen Cardi B nousi arvostetun Billboard-listan kärkeen ensimmäisenä naispuolisena räppärinä 19 vuoteen. Kattavan esittelyn artistista voit lukea täältä. Viikon aikana esillä oli myös Lady Gaga – tai paremminkin hänestä kertova dokumentti, jossa artisti on hämmästyttävän avoin.

Viikon aikana Suomessa nähtiin maailmanluokan tähtiartisti, kun Azealia Banks esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa, Helsingin Circuksessa.

Viikon mielenkiintoisimmat uutuusbiisit voit kuunnella alta Parasta nyt -listalta.


Tällä viikolla YleX:n soittolistalle lisättiin nämä kappaleet:

Reino Nordin: Ihmeeni
The Killers: Run For Cover
Blind Channel: Sharks Love Blood
Taylor Swift: ...Ready For It?
Cardi B: Bodiak Yellow
Fall Out Boy: The Last Of The Real Ones
Laz Perkins feat. Mad Ice & Bang For The Buck: Killin’ It

YleX:n soittolistaa voit kuunnella myös Spotifyssa, YouTubessa ja Apple Musicissa.

Uuden musiikin viikko -ohjelma koostaa viikon kiinnostavimmat musiikkitapaukset radiossa joka lauantai klo 11-13.

Nosteessa-juttusarjassa esiteltiin tällä viikolla oululainen Groupie High School.