Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Ylen eettiset toimintaperiaatteet koskevat myös työntekijöiden vapaa-aikaa

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Olemme saaneet paljon kysymyksiä liittyen sosiaalisessa mediassa leviävään päivitykseen kuolleista kissoista.

Ylen henkilöstöosastolta todetaan, että yhtiö ei voi kommentoida yksittäisen työntekijän työsuhteeseen tai vapaa-ajan toimintaan liittyviä asioita julkisuudessa. Mainittu henkilö on tällä hetkellä pitkällä vapaalla.

Yle ei voi työnantajana arvioida, onko työntekijän toiminnassa hänen vapaa-ajallaan tapahtunut rikosta. Mahdollisen rikosepäilyn tutkinta kuuluu poliisille.

Ottamatta kantaa tähän tapaukseen, on selvää, että jokaisen yleläisen tulee noudattaa Suomen lakia työssään ja vapaa-ajalla. Jokaisen yleläisen tulee myös noudattaa Ylen ohjeita ja eettisiä sääntöjä. Ylessä on myös selkeät sosiaalisen median toimintalinjaukset, jotka kertovat, miten työntekijöiden tulee käyttäytyä sosiaalisessa mediassa. Edellytämme Ylen arvojen mukaista toimintaa myös vapaa-ajan some-kirjoittelussa.