Hyppää pääsisältöön

Blub blub blub! Töölön Ketterä ottaa lokakuun ajaksi Lyömättömien ohjelman haltuun YleX:llä – luvassa teemalähetyksiä ja kunnon räppibileet

Töölön Ketterä tähdittää lokakuussa urbaanin musiikin lauantaita.

Töölön Ketterä ottaa YleX:n lauantai-illat haltuun lokakuun ajaksi. // Kuva: Promokuva / Uwa Idouzee

Kaikki tarvitsevat joskus pientä lomaa. Jopa Lyömättömät – joten se heille suotakoon.

Solosen, Kosolan ja Xmiehen Lyömättömät pitää lokakuun ajan breikkiä radiosta. Tuoksi ajaksi heidän lauantai-illan lähetyksen YleX:llä ottaa haltuun suomi-grimen sanansaattajat, Töölön Ketterän räppäri Matti 8 ja DJ Handshaking. Kaksikko on aiemmin juontanut YleX:llä Uuden musiikin iltavuoroa viikon ajan viime kesänä.

Lyömättömät on ohjelmana Töölön Ketterälle tuttu, sillä he ovat sekä vierailleet ohjelmassa että luukuttaneet sitä rankasti keikkareissuilla ympäri Suomea.

Matti 8:n ja Handshakingin suunnitelmissa on muun muassa esitellä rapin lisäksi muutakin musiikkia, jossa MC:llä on iso rooli.

- Emme aio unohtaa räppiä emmekä Lyömättömien vakikuuntelijoita, Matti 8 sanoo.

"Emme aio unohtaa räppiä emmekä Lyömättömien vakikuuntelijoita."― Matti 8

- Ymmärrämme, mitä ohjelman fanit haluavat kuulla. Lähdemme vähän laajentamaan sitä, mutta emme mene täysin rajojen ulkopuolelle.

Lisäksi tarkoituksena on esitellä etenkin rapin puolelta sellaisia uusia tekijöitä, jotka eivät ole Matti8:n ja Handshakingin mielestä saaneet tarpeeksi huomiota.

Ketterä aikoo jakaa lokakuun neljä lähetystä neljään eri teemaan: garage, jungle, grime ja rap. Jokaisessa lähetyksessä on Ketterän kaksikon lisäksi messissä sekä MC että DJ. Lokakuun viimeisessä lähetyksessä mestoilla on iso vieraskatras, jolloin on tarkoitus vetää vähän spessumpaa settiä.

- Pyydetään mukaan paljon jengiä ja vedetään kunnon saifferi, Matti8 kertoo.

Saifferilla tarkoitetaan freestyle-rinkiä, jossa jokainen räppäri freestailaa omalla vuorollaan.

Töölön Ketterä soi ensimmäistä kertaa radiossa YleX:n Nosteessa-artistina maaliskuussa 2016. Yhtye solmi levytyssopimuksen pian Nosteessa-valinnan jälkeen. Yhtye oli viime vuoden Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. Lisäksi bändi nostettiin YleX:n Läpimurto-listan kakkoseksi kuluvan vuoden alussa. 

Töölön Ketterä – Ludoo Töölön Ketterän Lyömättömät-lähetysten jälkeen lokakuun lauantai-illat jatkuvat YleX:n urbaanin musiikin ammattilaisen, DJ Mista S:n parissa.

Lyömättömät YleX:llä lauantaisin kello 17–20, DJ Mista S lauantaisin kello 20–22.

Lue myös:

Läpimurtonsa jälkeen Töölön Ketterä halusi tehdä varmoja hittibiisejä, mutta VilleGalle kielsi – “Hän oli, että mitä nämä oikein on”