Hyppää pääsisältöön

Kovia kokeneen näyttelijä Ritva Oksasen elämä muuttui yhdessä hetkessä: ”Murruin aivan täysin.”

Ritva Oksanen oli Puoli seitsemän -ohjelman vieraana
Ritva Oksanen oli Puoli seitsemän -ohjelman vieraana Kuva: Antti Karhumäki, YLE Ritva Oksanen,Puoli seitsemän,uskonto (uskominen)

Ritva Oksasen elämään on mahtunut menestystä, mutta myös rajuja kolhuja. Kaksi erittäin vaarallista liikenneonnettomuutta, neljän lapsen yksinhuoltajuus, erittäin tiukkoja taloudellisia aikoja, syöpä, alkoholismi. Käänteentekevä hetki osui vuoteen 1984, jolloin hän tuli uskoon.

− Mulla oli takana avioero ja olin joutunut avioliittoon, missä kaksi juovaa ihmistä tapasi toisensa. Mentiin ihan pohjille.

Oksanen sai kuitenkin aloittaa uuden elämän. Hän kiittää onneaan siitä, että osui hengelliseen tapahtumaan vuonna 1984, jolloin alkoholismi oli pahimassa vaiheessa.

Tilaisuudessa Oksanen murtui täysin.

− Sanoin ystävätterelle, että avataan nyt kädet. Sitten sanoin, että rakas Taivaan Isä, mä oon niin perusteellisesti sotkenut elämäni. Antaisin tämän sulle, jos se sulle kelpaa.

Rakas Taivaan Isä, mä oon niin perusteellisesti sotkenut elämäni.

Ritva Oksanen kertoo uskoneensa siitä lähtien, että Jumala pitää hänestä huolta.

Aikoinaan alkoholismiin sairastunut Oksanen muistuttaa kohtalotovereitaan, että apua löytyy.

− Jos joku semmoinen kuulee, niin sanon, että sun ei tartte juoda. On vertaistukiryhmiä. Mulla tulee nyt joulukuussa täyteen 29 vuotta, että mun ei ole enää tarvinnut paeta viinaan.

Menestynyt näyttelijä ja laulaja palkittiin teatterineuvoksen arvolla

Ritva Oksanen aloitti esiintymisen 14-vuotiaana tanssiorkesterin solistina. Uransa aikana on hän levyttänyt 10 albumia ja lisäksi häneltä on julkaistu neljä kokoelmalevyä.

Hän on ollut mukana sekä Eurovision laulukilpailun karsinnassa kappaleella Musta tango että Syksyn sävelessä 1971 kappaleella ”Tuli mies” ja 1972 kappaleella ”Aikeet arvaan.”

Oksanen on näytellyt teatterissa, televisiossa ja elokuvissa. Hän on ollut mukana muun muassa Pesärikko, Kohtaamiset ja erot, Konstan pylkkerö, Pimeän hehku, Elämän suola ja Pieni Pala Jumalaa.

Oksasen kenties tunnetuin rooli on Åke Lindmanin ohjaaman Elämänmeno -tv-elokuvan Eila Nieminen.

Nykyään Oksanen tekee vapaaehtoistyötä esiintymällä vanhuksille palvelutaloissa.

Ritva Oksaselle myönnettiin tänä vuonna teatterineuvoksen arvonimi.

Katso Ritva Oksasen koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa:

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän