Hyppää pääsisältöön

Tom Petty ja superbändin synnyttämät anekdootit

Yhdysvaltalainen rockmuusikko Tom Petty (1950–2017) teki Heartbreakers-yhtyeensä kanssa läpimurron 1980-luvun taitteessa. Vuosikymmenen lopulla Petty oli myös olennainen osa Traveling Willburys -superyhtyettä, jossa hänen lisäkseen soittivat Bob Dylan, Jeff Lynne, Roy Orbison ja George Harrison. Rockstopin Heli Nevakare oli ryhmineen paikalla Amsterdamin Music & Media -konferenssissa 1989, jossa Petty nauratti toimittajayleisöä tarinoillaan.

Miten alunperin lähestyit Traveling Willburysia?
Takaapäin.
― Tom Petty leukailee toimittajien kustannuksella 1989

Bob Dylanin Petty kertoi tavanneensa jo vuonna 1978 konsertissa, jossa miehet törmäsivät toisiinsa miestenhuoneessa. Petty myös lainasi Dylanille tuolloin rahaa. Vippiä ei kuitenkaan ollut vielä kymmenen vuoden jälkeen maksettu takaisin, vaikka Petty oli ollut mukana Dylanin maailmankiertueella vuonna 1986.

Traveling Willburysin alkuperäisenä tarkoituksena oli ollut tehdä tutun muusikkoporukan voimin uusi levy ex-Beatle George Harrisonille. Yhteistyö synnytti kuitenkin kokonaan uuden yhtyeen, joka levytti lopulta kaksi pitkäsoittoa.

Vaikka bändin jäsenistön yhteenlaskettu levymyynti oli satoja miljoonia, tuli Traveling Willburysin saama suosio Pettyn mukaan kaikille jäsenille yllätyksenä. Kokoonpanon yhdistäviksi voimiksi Petty nimeää haastattelussa paitsi Harrisonin myös Jeff Lynnen, joka oli tehnyt omillaan yhteistyötä kaikkien muiden jäsenten kanssa. Roy Orbison menehtyi pian yhtyeen ensimmäisen levyn julkaisun jälkeen ja bändin toinen albumi omistettiinkin suosikkilaulajan muistolle.

Halusin vain saada Bobilta vippini takaisin.― Petty paljastaa salatun motiivinsa superyhtyeeseen liittymisestä

1980-luvun lopun nimekkäimmän superbändin lisäksi Petty levytti läpi uransa myös Heartbreakers-yhtyeensä kanssa. Yhtyeen ensilevy ilmestyi jo vuonna 1976.

Tom Pettyn levyjä on myyty kaikkiaan noin 80 miljoonaa kappaletta. Hänet palkittiin kahdesti Grammy-palkinnolla. Musiikkiuransa lisäksi mies työllisti itseään näyttelijänä. Petty menehtyi sairaskohtaukseen vuoden 2017 syksyllä. Hän oli kuollessaan 66-vuotias.

Tom Petty tavattiin pikaisesti jo Rockstopin ensimmäisellä kaudella. Miehen täsmähaastattelu käynnistyy videoklipin kohdasta 12:00.

Lista TOP 40 -ohjelmassa kuultiin vuonna 1996 Tom Petty and The Heartbreakersin kappale Walls. Kappale käynnistyy videon kohdasta 20:45

Kommentit