Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Esittelyssä Morceau, joka yhdistee melodista elektropoppia, soulia sekä trap-musiikkia ja tekee sen tyylikkäästi

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on Morceau.

Morceau.

Morceau tekee R&B-vaikutteista, soulahtavaa elektropoppia

Uuden musiikin ohjelmien toimittajat Anne Lainto ja Ida Karimaa kommentoivat:

- Morceaussa ihastuimme leikkisään ja moderniin tuotantoon, jonka yksinkertaisuus ja vähäeleisyys riittävät herättämään kiinnostuksen. Kun biisissä ei kikkailla liian monella elementillä, pienet nyanssit ja soundit erottuvat tarkemmin. Timi tulkitsee rennolla otteella, ja lopputulos vaikuttaa syntyneen kivuttomasti. Kevyttä, hyväntuulista, mutta samalla hieman haikeaa ja freesiä. Vielä kun laulusoundia vahvistetaan hieman, voi duolta odottaa vastaisuudessakin toimivia moderneja pop-kappaleita.

Miten ja missä aloitte tehdä musiikkia yhdessä?

- Timi: Törmäsin sattumalta Tomin ilmoitukseen netissä ja pääsimme nopeasti juttuun. Kävin pian sen jälkeen Tomin luona Vuosaaressa kirjoitussessioissa ja yhteistyö sujui luonnollisesti. Kirjoitimme yhden kappaleen valmiiksi jo ensimmäisellä kerralla.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

- Timi: Debyytti-EP:n tuotoissa kaikuvat trap- ja gospel-vivahteet sekä popin raikkaus. Tomi valitsee pohjiinsa aina mieleenpainuvia, erikoisia sointukulkuja, joiden päälle kirjoittaminen on kiinnostavaa. Laulajana juureni ovat rockissa, joten vaikutteet kuuluvat myös täysin erilaisessa tyylissä ja tekevät lopputuloksesta mielenkiintoisen.

- Tomi: Modernia poppia, jossa on trap, soul ja R&B-vaikutteita.

Tähänastisen uranne suurimmat saavutuksenne

- Timi: Ylex Nosteessa!  

Mitä ilman ette keikkaile?

- Timi: Kaviaaria ja backstagen Anneli Auer -imitaattoria ilman en keikkaile. Piste.

Mitä artistia haluaisitte päästä lämppäämään?

- Timi: Post Malone – tuntuu että edellämainitun mukana kulkee aina loistava bilemeininki sekä avoimuus ja arvostus kaikentyyppisiä ihmisiä kohtaan.

- Tomi: Kyl se olis toi Drake tai DJ Khaled, joita olisi kova päästä lämppäämään.

Minkälainen tyyppi voisi kiinnostua musiikistanne?

- Timi: Veikkaan meidän musiikin kiinnostavan varsinkin niitä, joihin vetoaa pirteän kesäisten tuottojen että tummasävyisten sanoitusten luoma kontrasti. Tai ehkäpä niitä jotka rakastavat yksinkertaisen tarttuvia korvamato-koukkuja.

- Tomi: On sen verran kirjavaa meidän tuotanto, että sopii moneen makuun. Melodisen musiikin ystäville.

Jos Chorus soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

- Timi: Selkeästi elokuvan päähenkilöt valmistautuisivat täydessä rauhassa ’viimeiseen koitokseen’ (mikälie se tässä elokuvassa olisikaan) kappaleen soidessa taustalla.

- Tomi: Vika biisi, ennen kuin kaikki lähtee alamäkeen.

Mistä kappale kertoo?

- Timi: Chorus on hymni hetkelle: kappaleen kertoja tietää tulevien päivien tuovan mukanaan vaikeuksia ja kovaa työtä elannon eteen, siitä huolimatta hän haluaa elää vapaapäivänsä kuin kertosäe: täydellä innolla huolehtimatta tulevasta.

Minkä muun biisin haluaisitte huomioida EP:ltänne ja miksi?

- Timi: Drawn to You on tuotannoltaan ja melodioiltaan sellainen, jonka takana erityisesti seison. Pidän raidan tummasta ambienssista, se piirtää mieleen sumuisen, öisen maiseman.

- Tomi: Unrequited. Hyvät verset, lepposa meininki ja käytiin kuvaan sairas musiikkivideo siihen, joka julkastaan tossa piakkoin.

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita teillä on?

- Timi: Lisää entistä vahvempia, ammattimaisempia kappaleita maailmalle! Kuulijapohjan luominen varsinkin ulkomailla kiinnostaa suuresti, samoin yhteistyö ja fiitit muiden laadukkaiden artistien kanssa. Morceaun kohdalla odotan mielenkiinnolla, mihin suuntaan tyylimme seuraavaksi kehittyy.

- Tomi: Suunnitelma olis julkasta se musiikkivideo kun saadaan se valmiiksi, ja sen jälkeen suunnata amerikan markkinoille radiokamppiksen muodossa. Kaikki Morceaun EP:n biisit tulee myyntiin iTunesiin, Deezeriin, Apple Musiciin ja Spotifyyn tämän viikon aikana, eli tekemistä riittää.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!