Hyppää pääsisältöön

Alman elämä on niin siistiä, että hän voi hengailla French Montanan kanssa New Yorkissa – Suomessa artisti haluaa tehdä perusjuttuja, kuten juoda kaljaa Kalliossa

Alma on maailmalla jo sen verran tunnettu nimi, että French Montana oli diggaillut Alman musasta jo ennen Phases-yhteisbiisiä.

Alma // Kuva: YleX / Katri Norrlin

Joku on voinut ajatella, että Alman tiimi olisi ostanut French Montanan fiittaamaan Alman Phases-biisille. French Montana on tällä hetkellä niin iso nimi, että ei kai hän muuten olisi suomalaisen Alman kappaleelle päätynyt.

Mutta ei, näin ei Alman mukaan ole. French Montana on biisillä mukana sen vuoksi, että kappale kuulosti hänen mielestään hyvältä.

- Siistiä, että kaiken myllerryksen keskellä hän halusi tulla mukaan, Alma kertoo YleX:lle ja viittaa siihen, että French Montana on tällä hetkellä todella iso nimi maailmalla, erityisesti Yhdysvalloissa.

- French oli fiiliksissä tuosta biisistä. Hän sanoi, että digaa musta ja tiesi mut jo ennalta. Se on siisti juttu.

Alma kirjoitti Phases-kappaleen yhdessä ystävänsä Charli XCX:n kanssa, joka on tunnettu muun muassa Boom Clap -hitistä. Ruisrockissa myös yhdessä esiintyneet Alma ja Charli XCX kirjoittivat biisin loppuun Daruden studiolla Turussa juuri Ruisrockin aikana ja jälkeen.

Tuolloin French Montanan megahitti Unforgettable oli useiden musalistojen ykkösbiisi. Alma ja Charli kuuntelivat biisiä ja ajattelivat, että French Montana sopisi Phases-biisille erittäin hyvin. Vielä tuolloin Alma mietti, että ajatus tästä on täysin utopistinen, eikä sitä tule tapahtumaan.

- Sitten menin managerini kanssa Jenkkeihin ja esiinnyin siellä. French Montana tuli puheeksi ja sanoin, että digaan hänestä ihan sikana. Viikon päästä manageri sanoi, että hoiti homman, Alma kertoo.

Kului noin kuukausi, kunnes French Montanan osuus biisistä lähetettiin Almalle. Nykytavalle tyypillisesti he eivät siis äänittäneet biisiä yhdessä, vaan tapasivat vasta myöhemmin New Yorkissa.

- Kuvattiin musiikkivideo, otettiin promokuvia ja hengailtiin siellä hetki, Alma sanoo.

Vielä pari vuotta sitten Alma siivosi vessoja Flow Festivalilla, nyt hän hengailee French Montanan kanssa New Yorkissa.

Phases-biisin piakkoin julkaistava musiikkivideo avaa kappaleen tarinaa. Nyt on spekuloitu, että siinä voisi olla kyse ystävyyssuhteesta, joka on ainakin meinannut kasvaa rakkaussuhteeksi. Videon on ohjannut Charli XCX.

- Charli on multitalentti. Hän osaa bailata, kirjoittaa biisejä ja ohjata.

Suomessa tähtipölyt pyyhitään pois

Ulkomailla Alma on saanut kokea, mitä hollywoodhenkinen highlife on. Alma on ollut paparazzien kohteena, kun hän oli bailaamassa Charli XCX:n ja Dua Lipan kanssa.

Suomessa ollessaan Alma toivoo, että häntä kohdellaan kuin ketä tahansa. Kotimaassaan laulaja haluaa tehdä mahdollisimman tavallisia asioita, jotka pitävät jalat maassa. Hän tahtoo käydä kotibileissä ja Helsingin Kallion kaupunginosassa juomassa kaljaa – aivan kuten moni muukin 21-vuotias.

"Täällä on hankala tulla kusipääksi."― Alma

- Jotkut artistit tykkäävät, kun niitä kohdellaan hienosti. Mua se ei kiinnosta pätkääkään.

- Haluaisin ihan sikana, että jengi kohtelisi mua normaalisti ja tutustuisi muhun ihan nollilta. Haluaisin hurmata ne olemalla kiva.

Kuulostaa tasapainoisen artistin puheelta – ja sellainen Alma yhä onkin. Hän kertoo, että jos hän alkaisi joskus käyttäytyä ylimielisesti, niin hänen kaksoissiskonsa, bändissä mukana oleva Anna palauttaisi hänet maan pinnalle.

Mutta ylimielisyys ja Alma eivät toisaalta edes sovi samaan lauseeseen – ja hyvä niin.

- Suomalaisuus on minussa kiinni. Kaikki käy saunassa ja ui järvessä alasti. Täällä on hankala tulla kusipääksi. Täällä ollaan nöyriä ja jaetaan saunapuut naapurin kanssa.

Kuuntele Uuden musiikin iltavuoron Ida Karimaan haastattelu alta, jossa Alma puhuu muun muassa jaksamisesta ja paineista sekä siitä, kun hän alkaa työstää ensi vuonna julkaistavaa debyyttialbumiaan.

Lue myös:

Alma teki biisin supersuositun French Montanan kanssa – se on iso juttu, mutta ihan normaali jatkumo suomalaistähden uralle

Ruisrock 2017: Alma järjesti superyllätyksen ja kutsui Charli XCX:n Rantalavalle − katso koko keikka