Hyppää pääsisältöön

Anima Vitae valittu MUUMILAAKSO-animaatiosarjan tekijäksi

luminen maisema, muumi kävelee
luminen maisema, muumi kävelee Kuva: Gutsy Animations muumit,muumit-animaatiosarja

MUUMILAAKSO-sarjaa tuottava suomalainen Gutsy Animations on valinnut kumppanikseen Anima Vitae -animaatiostudion.

Yle on uuden MUUMILAAKSON yhteistuottaja ja esittää sarjan keväällä 2019.

Animaatiostudio Anima Vitae on niin ikään suomalainen yritys. Se tekee sarjan kaksi ensimmäistä tuotantokautta, joissa molemmissa on 13 jaksoa.

Kansainvälisen levityksen saavaa koko perheen tv-draamasarjaa tähdittävät Britanniassa muun muassa Rosamund Pike, Taron Egerton ja Kate Winslet. Suomalaiset MUUMILAAKSON ääninäyttelijät valitaan ensi keväänä.

Anima Vitae on yksi johtavista animaatiostudioista Pohjois-Euroopassa ja Kaakkois-Aasiassa. Anima Vitaella on toimistot Helsingissä ja Kuala Lumpurissa ja studio tuottaa omia elokuvia sekä työskentelee yhteistyössä eräiden menestyneimpien USA-lähtöisten studioiden kanssa. Anima Vitae tunnetaan parhaiten elokuvasta Niko – lentäjän poika (Niko & The Way To The Stars ja USA:ssa Flight Before Christmas), joka on myyty yli 100 maahan ja saanut lukuisia palkintoja.

Anima Vitae voitti erittäin tiukan kymmenen vaiheen pitchausprosessin. Mahdolliset kumppanit oli kutsuttu esittämään ideansa siitä, kuinka rakastettu Muumi-perhe ystävineen kuvitetaan ja esitellään uudella tavalla, uusin keinoin uudelle fanien sukupolvelle.

Kolmelta loppusuoralle päässeeltä studiolta pyydettiin lyhyet näyteanimaatiot, joiden avulla arvioitiin studion luovaa ja teknistä kykyä saada Muumilaakson hahmot eloon. Studiot saivat tietoa Muumipeikon henkilöhahmosta ja kuvauksen tämän vahvuuksista, heikkouksista ja häntä ohjaavista emootioista. Studioita myös pyydettiin esittämään joukko erilaisia animaatioliikkeitä; kuinka Muumipeikko kävelee, juoksee ja poimii tavaran käteensä. Tehtävänä oli kertoa Muumipeikon luonteesta liikkeiden ja ruumiinkielen kautta.

“Anima Vitaen innostus ja ymmärrys muumeja kohtaan oli ilmeistä heti ensitapaamisesta. Monet tiimin jäsenistä ovat myös kasvaneet Suomessa, joten Tove Janssonin taianomainen maailma on heille tuttu jo lapsuudesta. He ymmärsivät kirkkaasti, miten tärkeää on heijastaa Toven alkuperäisten tarinoiden sofistikoitunut ja kontrastinen maailma: valo ja hämärä, auringonpaiste ja varjot, vaihtuvat vuodenajat. Heidän animaationäytteensä ylitti kaikki odotuksemme ja osoitti herkkää ymmärrystä Muumipeikon luonteesta – lisäksi se oli äärimmäisen hauska”, selvittää Animan menestystä MUUMILAAKSOn tuottaja ja Emmy®-palkittu John Woolley.

“Meillä on intohimoa tähän hankkeeseen ja siksi olemme hyvin onnellisia ja kiitollisia mukaanpääsystä. On ollut suuri ilo aloittaa yhteistyö Gutsyn superlahjakkaan tiimin kanssa”, sanoo Anima Vitae Animaation päällikkö Antti Haikala.

MUUMILAAKSO-tiimiin kuuluvat Gutsy Animations -yhtiön luova johtaja ja vastaava tuottaja Marika Makaroff, Oscar-palkittu ohjaaja Steve Box ja Emmy-palkittu kirjoittajakaksikko Mark Huckerby ja Nick Ostler. Animaatiosarjaa on kehitetty yhteistyössä Yle Draaman kanssa ja Tove Janssonin ja hänen Lars-veljensä vuonna 1950-luvulla perustaman Moomin Characters -yhtiön tuella.

Lisätiedot:
Jarmo Lampela, Yle Draaman päällikkö, p. 050 545 2027
Marika Makaroff, CEO, Founder, Gutsy Media, p. 040 772 2032