Hyppää pääsisältöön

Maailmalla menestyneen Kikattavan Kakkiaisen tekijä uskoo positiivisuuden voimaan myös omien lasten kasvatuksessa

Kikattavan Kakkiaisen tuottaja Anttu Harlin
Kikattavan Kakkiaisen tuottaja Anttu Harlin Puoli seitsemän,anttu harlin

Anttu Harlinin yhdessä Joonas Utin kanssa luoma Kikattava Kakkiainen on kotimainen lasten animaatio, joka on on myyty jo 13:een maahan ja mobiilipeli on latausykkösenä lasten peleissä 64:ssä maassa. Ydinfilosofiana on ilo, nauru ja myönteisyys. Kun omat lapset syntyivät, halusi Harlin halusi siirtää samat arvot myös heille.

– Positiivisuus on sellainen arvo, jonka olen alkanut tiedostaa vasta kun omat lapset syntyivät. En koe, että olisin ikinä ollut sellainen valmis aikuinen. Olen aina ollut vähän sellainen, että mitäs tässä nyt antaisi lapsilleen? Millainen vanhempi olen ja mitä arvoja niille annetaan?

Kun ei edes tiedä, millaisia työpaikkoja on 25 vuoden päästä ja mitä taitoja silloin pitäisi olla, valitsi Harlin yhden asian:

– Ole läsnä hetkessä, ja se että sinä voit ajatella myönteisesti siinä hetkessä. Ja se, että jaat naurun jonkun kanssa. Se on sellainen positiivisuus, jonka haluan opettaa omille lapsille. Se auttaa heitä mitä tahansa he päättävätkin elämässään tehdä.

Se auttaa heitä mitä tahansa he päättävätkin elämässään tehdä.

– Jos olet 6-vuotias, ja mietit kuinka monta kertaa olet elämäsi aikana nauranut, tai jakanut naurun vanhempien kanssa – se on kuin laittaisi rahaa pankkiin sen lapsen elämää varten.

Äidin palaute liikutti

Kun Kikattavan Kakkiaisen ensimmäisen mobiilipelin julkaisusta 2013 oli kulunut noin puoli vuotta, pelin suunnittelijat saivat koskettavaa palautetta. Äiti kirjoitti, että heillä on nelivuotias poika, joka oli syntynyt keskosena ja käynyt koko elämänsä ajan verikokeissa ja hoidoissa.

– Äiti kirjoitti meille, että kun lapsi pelasi Kikattavaa Kakkiaista, ja kutitti mököttävää Keijo Karhua joka sitten nauroi, niin hän tuli hyvälle tuulelle. ja rentoutui. Ja siinä tilanteessa kun otetaan verikoetta, oli se tuonut perheen arkeen helpotusta ja hyvää oloa. Se pysähdytti ja tuntui että jotain, mitä me ollaan lähdetty tekemään tavoittaa hyvällä tavalla.

Yle Areenassa Kikattavaa Kakkiaista on katsottu jo kaksi yli kaksi miljoonaa kertaa. Uusi kausi lisättiin Areenaan elokuussa, ja tammikuussa uudet jaksot alkavat myös Pikku Kakkosessa.

Katso tästä Kikattavan Kakkiaisen isän koko haastattelu:

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän