Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Kilpikonnien salattu elämä

Kilpikonna on yleensä hitaaksi ja rauhalliseksi mielletty otus, mutta se onkin hyvin vaikuttava metsästäjä.
Osa kilpikonnalajeista kokoontuu laumoittain laskemaan munansa hiekkarannalle. Kilpikonna on yleensä hitaaksi ja rauhalliseksi mielletty otus, mutta se onkin hyvin vaikuttava metsästäjä. yle tv1

TV1 lauantaina 21.10.2017 klo 18.45 - 19.35, uusinta sunnuntaina 22.10. klo 8.05
Yle Areenassa 30 päivää

Kilpikonna mielletään yleensä hitaaksi ja rauhalliseksi otukseksi. Itseasiassa se onkin hyvin vaikuttava ja vaarallinen metsästäjä sekä innokas kumppani.

Kiehtova espanjalainen luontodokumentti paljastaa kilpikonnan salaisuudet ja näyttää, miten eläin tyypillisesti saalistaa ja kuinka kilpikonna voi vaeltaa pitkiäkin matkoja.

Kilpikonna viettää suuren osan elämästään yksinään, mutta osa kilpikonnalajeista kokoontuu tuhansien muiden kilpikonnien kanssa laskemaan munansa samalle hiekkarannalle samaan aikaan.

Little Matters: Turtles. Tuotanto: Alvaro Mendoza, Espanja, 2015.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.