Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Kilpikonnien salattu elämä

Kilpikonna on yleensä hitaaksi ja rauhalliseksi mielletty otus, mutta se onkin hyvin vaikuttava metsästäjä.
Osa kilpikonnalajeista kokoontuu laumoittain laskemaan munansa hiekkarannalle. Kilpikonna on yleensä hitaaksi ja rauhalliseksi mielletty otus, mutta se onkin hyvin vaikuttava metsästäjä. yle tv1

TV1 lauantaina 21.10.2017 klo 18.45 - 19.35, uusinta sunnuntaina 22.10. klo 8.05
Yle Areenassa 30 päivää

Kilpikonna mielletään yleensä hitaaksi ja rauhalliseksi otukseksi. Itseasiassa se onkin hyvin vaikuttava ja vaarallinen metsästäjä sekä innokas kumppani.

Kiehtova espanjalainen luontodokumentti paljastaa kilpikonnan salaisuudet ja näyttää, miten eläin tyypillisesti saalistaa ja kuinka kilpikonna voi vaeltaa pitkiäkin matkoja.

Kilpikonna viettää suuren osan elämästään yksinään, mutta osa kilpikonnalajeista kokoontuu tuhansien muiden kilpikonnien kanssa laskemaan munansa samalle hiekkarannalle samaan aikaan.

Little Matters: Turtles. Tuotanto: Alvaro Mendoza, Espanja, 2015.

Kommentit
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.