Hyppää pääsisältöön

Elina Selkälä Ylen arkistopäälliköksi

henkilökuva
henkilökuva Kuva: Ilmari Fabritius / Yle elina selkälä

Ylen uudeksi arkistopäälliköksi on valittu YTM Elina Selkälä.

Tällä hetkellä Selkälä työskentelee Arkistossa yhtenä kolmesta ryhmäpäälliköstä ja vastaa muun muassa arkistojulkaisuista ja metatiedoista. Arkistopäällikön tehtävässä hän aloittaa 16.10.2017.

Arkistopäällikkö johtaa ja kehittää Arkiston toimintaa, kumppanuuksia ja avointa työkulttuuria Ylen strategian mukaisesti.

Arkisto edistää ja tukee Ylen tuottamien ja hankkimien arkisto- ja tietosisältöjen laaja-alaista avaamista yleisölle ja journalistiseen käyttöön. Lisäksi Arkisto huolehtii kokoelmien säilyttämisestä, digitoinnista ja metatiedoista.

Arkiston kokoelmiin kuuluvat radio-, tv- ja verkkosisällöt, valokuvat, musiikkiäänitteet, nuotisto sekä kirja-, lehti- ja muut tietoaineistot. Yhä suurempi osa kokoelmista syntyy tai hankitaan digitaalisessa muodossa.

“Ylen arkistot ovat merkittävä osa satavuotiaan Suomen yhteistä muistia. Olen vakuuttunut, että Elinan johdolla löydämme uusia tapoja avata ja hyödyntää näitä arkiston aarteita kaikkien iloksi ja hyödyksi”, sanoo Ylen julkaisupäällikkö Petri Jauhiainen.

“Ylen ainutlaatuisten kokoelmien vaaliminen on työmme ydin. Haluamme tehdä aineistoista entistä näkyvämpiä, löydettävämpiä ja käytettävämpiä. Siksi digitoimme kokoelmia ja tuotamme aineistojen käyttöä helpottavaa metatietoa”, Elina Selkälä kertoo.

“Olemme myös mukana tekemässä uusia sisältöjä ja julkaisemme arkistoaineistoja Ylen toimitusten ja yksiköiden kanssa.”

Elina Selkälä seuraa arkistopäällikön tehtävässä Helsingin kirjastopalvelujen johtajaksi siirtynyttä Katri Vänttistä.

Lisätiedot:
Petri Jauhiainen, julkaisupäällikkö, Yle, petri.jauhiainen@yle.fi
Elina Selkälä, arkistopäällikkö, Yle, elina.selkala@yle.fi