Hyppää pääsisältöön

Kestoripset – vauhtinaisen aamun pelastus

Kun naisen päivä täyttyy toinen toistaan vauhdikkaammista harrastuksista arkirumban lisäksi, ulkonäöstä huolehtimiseen ei aina jää aikaa. Tuhkimotarinoiden Ulla sai silmiinsä kestoripset, jotka helpottavat aamuja ripsivärin verran.

– Mun silmät on niin pään sisässä, että jos ne olisi yhtään syvemmällä, ne olisi takaraivossa, Ulla ilveilee stylisti Outi Brouxille ja ripsiteknikko Hanna Ilkolle Tuhkimotarinoiden studiolla. – Ripset ei erotu eikä luomiväri pysy, sen takia en juuri silmiä viitsi meikatakaan, maailman huipulla ratamoottoripyöräilevä nuori nainen kuvailee ehostusongelmaansa.

Tuhkimotarinoiden Ulla ja ripsiteknikko Hanna Ilkko
Syvällä oleva silmä jää helposti voimakkaan kulmaluun varjoon, joten kulmakarvat kannattaa pitää siisteinä. Tuhkimotarinoiden Ulla ja ripsiteknikko Hanna Ilkko Kuva: Yle/ Johanna Pirttilahti Tuhkimotarinoita
Tuhkimotarinoiden Ulla ja ripsiteknikko Hanna Ilkko
Hanna nyppii Ullan kulmat ennen ripsien tuuhennusta. Tuhkimotarinoiden Ulla ja ripsiteknikko Hanna Ilkko Kuva: Yle/ Johanna Pirttilahti Tuhkimotarinoita

Klassiset pidennykset D-kaarevuudella

Hanna ratkaisee Ullan ongelman valitsemalla tämän silmiin D-kaarevuutta olevat eli kaikkein kaarevimmat ripset, jotka pitenevät kissamaisesti silmän ulkonurkkaa kohti. Ne tuovat tummat, syvällä olevat silmät kauniisti esiin.
– Lopputuloksesta tulee kestävä, kaunis ja mahdollisimman luonnollinen, kun laitetaan sulle klassiset pidennykset eli liimataan aina yksi ripsi yhteen sun omaan ripseen, Hanna kertoo valitsemastaan ripsitekniikasta.

Työ kestää tunteja, mutta tarkkuuteen ja huolellisuuteen on syynsä.
– Oikein laitettuna ripsijatkeet eivät vaikuta omiin ripsiin mitenkään. Vaurioita ei synny, kun ei tehdä mitään övereitä, Hanna painottaa. – Jatke pitää valita niin, että se on oikeanpaksuinen ja -pituinen suhteessa asiakkaan omaan ripseen.

Tuhkimotarinoiden Ulla, lähikuva ripsistä
Voimakkaasti kaareutuvat ripset piirtävät silmän esiin. Tuhkimotarinoiden Ulla, lähikuva ripsistä Kuva: Yle/ Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita
Tuhkimotarinoiden Ulla
Kauniina pysyäkseen kestoripset vaativat huolellista kotihoitoa sekä säännöllistä huollatusta. Tuhkimotarinoiden Ulla Kuva: Yle/ Sanna Hautamäki Tuhkimotarinoita

Hygienia ja tarkkuus ratkaisevat

Huolellisuus näkyy Hannan tekemisessä aivan alusta saakka. Ullan alaluomet ja silmänaluset suojataan, ripset puhdistetaan ja harjataan.
Hanna Ilkko neuvookin kestoripsistä haaveilevia olemaan tarkkana laittajaa valitessaan, sillä kuka tahansa voi tarjota alan palveluita. Hyvään paikkaan kuluttaja päätyy todennäköisimmin puskaradion avulla – kun kaverin silmiä koristavat kestoripset, katso tarkasti, millaista työn jälki on!
– Katso sitten, millainen on paikan hygienia: pedin kuuluu olla siisti, niskatyynyn päällinen pitää vaihtaa joka asiakkaalle, laittaja desinfioi kätensä ja käyttämänsä välineet sekä puhdistaa ripset, sertifioitu kauneusalan ammattilainen luettelee.

Ripset ovat ihanat, mutta ripsiliima on terveysriski

Kaikkea ei huolellisinkaan puhtaus ja hankittu koulutus takaa.
– Joillekin voi tulla ärsytystä liimasta tai suojausteipistä tai alaripsiin laitettavista suojausgeelilapuista, niin kuin mistä tahansa kosmetiikasta, Hanna kertoo kestoripsien riskeistä. – Jos ärsytystä ilmenee, pitää miettiä muita vaihtoehtoja kyseisiin tuotteisiin.

Ripsien laittajan on hyvä pitää hengityssuojaa liimasta tulevan liimahöyryjen takia.

Ripsiliima sisältää akrylaattia, joka on erittäin voimakas ärsyke iholle ja hengityselimistölle.
Työterveyslääkäri Jari Polvi muistuttaa, että akrylaatit voivat aiheuttaa allergista ihottumaa ja myös hengitystieallergiaa, pääsosin astmaa ja nuhaa. Asiakkaalle riski sairastumiseen on vähäinen, mutta toistojen myötä riski lisääntyy.

Myös irtoripsiliimassa on akrylaattia, joten ainoa keino saada tuuheat ripset riskittömämmin, on käyttää allergiatestattua ripsiväriä.

Saapahan nukkua kolme minuuttia pidempään aamulla, kun ei tarvi laittaa ripsaria!― Ulla

Tuhkimotarinoita-sarja

Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä
Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kriisin kohdanneet kertovat rohkeasti elämänsä kipeimmästä hetkestä. Miten selviytyä lapsen kuolemasta, julmasta vanhemmasta, veljen itsemurhasta, häpeästä, musertavasta surusta? Kriisin aiheuttaman sisäisen muutoksen jälkeen he haluavat nyt löytää myös oman ulkoisen vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta. Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea kuulemaan näiden rohkeiden ihmisten tarinoita. Hän auttaa jokaisessa jaksossa yhtä kerrallaan löytämään oman ulkoisen ja sisäisen tasapainonsa. Sarjan on ohjannut Mape Morottaja.


Millaisia tunteita tai ajatuksia tarinat herättävät sinussa? Kommentoi, tykkää ja jaa kokemuksesi Tuhkimotarinoita-sarjan Facebook-sivulla.


Seuraa meitä Facebookissa!

  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.