Hyppää pääsisältöön

Pukeudu kuin Ulla ja näytä sisäinen voimasi!

Tuhkimotarinoiden Ulla ja Outi Broux
Tuhkimotarinoiden Ulla ja Outi Broux Kuva: Yle/ Johanna Pirttilahti Tuhkimotarinoita

Kun nainen ei halua jäädä seinäruusuksi, hänen salainen aseensa on power dressing. Stylisti Outi Broux näkee Tuhkimotarinoiden Ullan sisäisen voiman ja haastaa hänet sääntöjä rikkovaan pukeutumisleikkiin. Ota tämä tyyli haltuun, jos haluat erottua!

Ulla on jo valmiiksi rohkea myös pukeutumisessa, hänen kenkäkokoelmansa saa kaiken nähneen Outi Brouxin huudahtamaan vaikuttuneena:

Pistit mulle pahan! Täytyy soittaa Lady Gagalle!― Outi Broux

Ullan tyyli on kuitenkin kovin sirpaleinen: yhtä kotona, toista töissä ja kolmatta harrastuksen parissa moottoripyörävarikolla, ja nainen itse kaipaakin pukeutumiseensa jotakin punaista lankaa.
– Haluan olla rohkeasti naisellinen! Mulla on itsevarma ote duuniin, mä tiedän, mitä teen ja olen hyvä työssäni, Ulla kiteyttää sisäisen minänsä, jonka haluaa näkyvän myös ulkoisessa habituksessaan.
Tuhkimotarinoiden Ullan näyttävä olkatatuointi
Ullan omaa tyyliä ovat näyttävät tatuoinnit. Punaiset kompressiohihat lämmittävät lihaksia ja tehostavat verenkiertoa. Tuhkimotarinoiden Ullan näyttävä olkatatuointi Kuva: Yle/ Johanna Pirttilahti Tuhkimotarinoita
Tää on nyt naisellisesti rock'n roll. Sun kaltainen asennemimmi voi panna päälleen yrmyä ekstraa, ja kun ne karsitaan pois, päästään neutraaliin bisnespukeutumiseen.― Outi Broux

Pyörätuolilla kulkevan vaatetuksessa on otettava huomioon monta erityistä asiaa. Stailauksessa on tarkasti oikean mitoituksen lisäksi varmistettava mm. puettavuus, joustavuus, laskeutuvuus, suojaavuus, peittävyys ja istuvuus.
Ammattistylisti ei haastetta pelästy, itse asiassa hän innostuu: – Olet joko tai -tyyppi, Outi määrittää ja kasaa Ullalle sovituspuvuston, joka on yhtä särmä kuin sovittajansa!

Tuhkimotarinoiden Ulla ja Outi Broux catwalkilla
– Erikoinen. Ei olis mun eka valinta, Ulla huomauttaa kirkkaanpunaisista irtohihoista. – Ne on voimahihat, Outi valistaa. Tuhkimotarinoiden Ulla ja Outi Broux catwalkilla Kuva: Yle/ Johanna Pirttilahti Tuhkimotarinoita
Tuhkimotarinoiden Ulla ja Outi Broux catwalkilla
Harmaat caprihousut ovat Ullan mieleen, mutta pinkit kompressiosäärystimet eivät. Tuhkimotarinoiden Ulla ja Outi Broux catwalkilla Kuva: Yle/ Johanna Pirttilahti Tuhkimotarinoita
Tuhkimotarinoiden Ulla catwalkilla
Outi vakuuttaa, että sukat ja korkkarit yhdessä ovat nyt huipputrendikästä, mutta Ulla riisuisi sukat pois. Tuhkimotarinoiden Ulla catwalkilla Kuva: Yle/ Johanna Pirttilahti Tuhkimotarinoita

Outi Brouxin Ullalle valitsemat asusteet eivät kuitenkaan ole vain huomiopisteitä tai sähäkkää ekstraa.
– Irtohihat ja säärystimet eivät ole pelkkä koriste, vaan urheiluliikkeestä hankittuja kompressiotuotteita. Pyörätuolilla kulkevan kädet ja käsivarret ovat kovilla, joten kompressiohihat tukevat, helpottavat särkyjä ja edistävät rasituksesta palautumista. Alaraajoissa on huono verenkierto, joten säärystimet on valittu erityisesti parantamaan sitä, Outi täsmentää.

Haluan näyttää naiselliselta varikollakin!― Ulla

– Lippiksessä ja hupparissa näytän varikolla lähinnä 15-vuotiaalta pojalta. Haluan olla sielläkin naisellinen, Ulla ilmoittaa.
Musta yhdistettynä punaiseen väriin on Outin mukaan yhtä kuin moottoriurheilu, ja sillä yhdistelmällä tumma ja näyttävä Ulla kääntää päät missä tahansa – ei pelkästään kisavarikolla!
Tuhkimotarinoiden Ulla catwalkilla
Pitkät, korkeakorkoiset saapikkaat suojaavat Ullan jalat polviin saakka. Pyörätuolissa lyhyet ja istuvat takit ja jakut ovat kätevimpiä. Tuhkimotarinoiden Ulla catwalkilla Kuva: Yle/ Johanna Pirttilahti Tuhkimotarinoita
Tuhkimotarinoiden Ulla catwalkilla
Ulla rakastaa korkeita korkoja ja näyttäviä kenkiä ja tätä nahkatakkia. Punaiset sukkahousut vetävät katseita puoleensa. Tuhkimotarinoiden Ulla catwalkilla Kuva: Yle/ Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita
Tuhkimotarinoiden Ulla catwalkilla
Nahkatakki, harmaat caprihousut ja kuvan pinkit kapeat housut kelpaisivat Ullan vaatekaappiin heti. Tuhkimotarinoiden Ulla catwalkilla Kuva: Yle/ Johanna Pirttilahti Tuhkimotarinoita
Tuhkimotarinoiden Ulla catwalkilla
Vihreä pitsimekko edustustilaisuuksiin on stailauksen hillittyä linjaa. – Tätimäistä, toteaa Ulla. – Hillityn tyylikästä, Outi tarjoaa toista näkökulmaa. Tuhkimotarinoiden Ulla catwalkilla Kuva: Yle/ Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita
Tuhkimotarinoiden Ulla catwalkilla
Vahva sininen ja vihreä sopivat Ullalle yhtä upeasti kuin musta ja punainenkin. Tuhkimotarinoiden Ulla catwalkilla Kuva: Yle/ Johanna Pirttilahti Tuhkimotarinoita

Lue lisää:

Kestoripset – vauhtinaisen aamun pelastus

Kun naisen päivä täyttyy toinen toistaan vauhdikkaammista harrastuksista arkirumban lisäksi, ulkonäöstä huolehtimiseen ei aina jää aikaa. Tuhkimotarinoiden Ulla sai silmiinsä kestoripset, jotka helpottavat aamuja ripsivärin verran.

Varikolla sataa aina!― Ulla

Vaikka Ulla ei ole moottoripyörävarikolla itse kädet rasvassa, välillä vaatteiden suojaksi kaipaa jotakin fiksumpaa kuin polville heitetyn viltin tai satunnaisen vaatekappaleen.
Outi ratkaisee ongelman kietomalla mustan simppelin pikkumekon päälle mittojen mukaan ommellun, punaisella ja keltaisella somistetun sääritakin.
Poudalla vaatekappale suojaa pölyltä ja lialta. Toinen sääritakki on tarkoitettu ilta- ja edustusmenoihin, joita menestyvällä moottoriurheilijalla riittää.
Tuhkimotarinoiden Ulla catwalkilla
Mustaan, nahkaiseen sääritakkiin integroitu käsilaukku on kätevä lisä. Tuhkimotarinoiden Ulla catwalkilla Kuva: Yle/ Johanna Pirttilahti Tuhkimotarinoita
Tuhkimotarinoiden Ulla catwalkilla
Ullalle suunniteltu sääritakki on paitsi sään- myös katseenkestävä. Tuhkimotarinoiden Ulla catwalkilla Kuva: Yle/ Johanna Pirttilahti Tuhkimotarinoita
Kun istuu, korot eivät ole koskaan liian korkeat!― Ulla

Ulla ihastui kaikkiin Outin valitsemiin kenkiin.
Korkkarit ovatkin Outin mukaan olennainen osa naisen power dressing -tyyliä. Tennareilla, ballerinoilla tai muilla matalilla mukavuuskengillä ei ole samaa vaikutusta kuin kopisevilla koroilla.
– Miesten kanssa samalle viivalle ei pääse pukeutumalla sekundajätkäksi tai hiirulaiseksi! Outi ilmoittaa ja kannustaa jälleen kerran naisia rohkeaan naisellisuuteen.

Ulla oli välillä lähes sanaton Outin villien asustevalintojen edessä, mutta lopultakin stailauspäivän saldo kääntyy positiiviseksi:

Mistä sitä tietää, mikä on oma tyyli, jos ei kokeile!― Ulla

Tuhkimotarinoita-sarja

Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä
Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kriisin kohdanneet kertovat rohkeasti elämänsä kipeimmästä hetkestä. Miten selviytyä lapsen kuolemasta, julmasta vanhemmasta, veljen itsemurhasta, häpeästä, musertavasta surusta? Kriisin aiheuttaman sisäisen muutoksen jälkeen he haluavat nyt löytää myös oman ulkoisen vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta. Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea kuulemaan näiden rohkeiden ihmisten tarinoita. Hän auttaa jokaisessa jaksossa yhtä kerrallaan löytämään oman ulkoisen ja sisäisen tasapainonsa. Sarjan on ohjannut Mape Morottaja.


Millaisia tunteita tai ajatuksia tarinat herättävät sinussa? Kommentoi, tykkää ja jaa kokemuksesi Tuhkimotarinoita-sarjan Facebook-sivulla.


Seuraa meitä Facebookissa!

 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?