Hyppää pääsisältöön

Totuuden jälkeinen aika – Mitä tiedolle on tapahtunut?

Miksi niin moni ei enää luota perinteiseen mediaan? Miten internet ja sosiaalinen media ovat muuttaneet mediaa?
Dokumentti vierailee brittilläisen sanomalehden The Guardianin toimituksessa. Miksi niin moni ei enää luota perinteiseen mediaan? Miten internet ja sosiaalinen media ovat muuttaneet mediaa? yle tv1

TV1 maanantaina 6.5.2019 klo 11.05 - 12.00, Areenassa

Miksi niin moni ei enää luota perinteiseen mediaan? Miten internet ja sosiaalinen media ovat muuttaneet tietoa ja journalismia?

Yhdysvaltain vaaleissa ja brexit-äänestyksessä monet eivät uskoneet perinteiseen mediaan, mutta ovat ryhtyneet epäilemään valemediaksi osoittautuneita lähteitään.

Presidentti Donald Trump nimittelee usein toimittajia, mediaa ja asiantuntijoita valehtelijoiksi. Mielipiteistä on tullut tärkeämpää kuin tieto. Onko kansalaisilla aikaa murehtia sitä, saavatko he luotettavaa ja oikeaa tietoa? Haluammeko algoritmien suodattamassa mediamaailmassa todella tietää totuuden vai mieluummin tarinan, joka vetoaa meihin?

Ovatko riippumaton journalismi ja demokratia uhattuina?

Espanjalaisen ohjaajan Héctor Carrén dokumentissa Totuuden jälkeinen aika haastatellaan muun muassa yhdysvaltalaista yhteiskuntakriitikkoa Noam Chomskya. Lisäksi tavataan brittiläisen sanomalehden The Guardianin sekä Yhdysvaltain johtaviin sanomalehtiin kuuluvan The New York Timesin toimittajia.

Dokumentissa etsitään vastausta siihen, miten median ja journalismin muuttuminen muovaa yhteiskuntaamme? Ovatko riippumaton journalismi ja demokratia uhattuina? Onko mahdollista löytää totuutta – totuuden jälkeisenä aikana?

Post Truth Times. Tuotanto: Héctor Carré, Espanja, 2017. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Kommentit