Hyppää pääsisältöön

Dragonslayer666 on YouTube-ilmiö, josta on nyt tehty myös tv-sarja – hahmon luoja kertoo, mistä tässä ylimielisessä nörtissä ja sen suosiossa on kyse

Dragonslayer666 eli Nörtti oli muutama vuosi sitten YouTuben edelläkävijä. Nyt hahmosta on luotu tv-sarja, jonka voi katsoa Yle Areenasta.

Kuvittele mahdollisimman stereotyyppinen tietokonenörtti. Hyvä. Korosta nyt jokaista tämän hahmon piirrettä ja lisää siihen suunnaton määrä sekä määrätietoisuutta että töykeyttä.

Valmis? Erinomaista. Nyt sinulla on aika hyvä käsitys siitä, millainen tyyppi on tietokonepeleille elämänsä omistanut Dragonslayer666-nimimerkillä netissä liikkuva nörtti.

Dragonslayer666 on Aleksi Delikourasin luoma hahmo, joka ilmestyi YouTubeen ensimmäisen kerran jo vuonna 2007. Dragonslayer666 perustuu peliporukoissa liikkuneen Delikourasin ystäviin ja heidän liioiteltuihin piirteisiin. Delikouras kuvailee hahmoa määrätietoiseksi, intohimoiseksi, provosoivaksi, asialleen omistautuneeksi ja ankaraksi itseään kohtaan. Pinna on kireällä erityisesti silloin, kun pelit menevät heikosti.

- Nörttiskeneen kuuluu, että raivotaan helposti ja että koko ajan vähän vituttaa, 27-vuotias Delikouras kertoo YleX:lle.

Dragonslayer666:n tähdittämästä Nörtti-sarjasta tuli yksi suomalaistubettajien ensimmäisistä hiteistä. Nörtin kiinnostavuutta lisäsi se, ettei voinut olla ihan varma, onko Dragonslayer666 todellinen vai onko kyseessä sarjaa varten luotu rooli. 

- Tänäkin päivänä ihmetellään, oliko se oikea tyyppi, Delikouras sanoo ja nauraa.

Aleksi Delikouras on mastermind Dragonslayer666-sarjan takana. // Kuva: Theresa Rauma

Nörtti-sarjaa julkaistiin yhteensä kahdeksan jakson verran. Niiden jälkeen Aalto-yliopistossa elokuvaohjausta opiskeleva Delikouras on kirjoittanut neljä Nörtti-kirjaa, joista ensimmäinen ylsi Finlandia Junior -kirjapalkintoehdokkaaksi.

Tänään 6. lokakuuta Yle Areenaan ilmestyi kahdeksanosainen Dragonslayer666-tv-sarja, joka jatkaa YouTube-Nörtin perintöä.

Dragonslayer666 on antisankari, jossa on esikuvan aineksia

Dragonslayer666-tv-sarja kertoo luonnollisesti samasta nörtistä, jonka tavoitteena on mestaruus tietokonepelikisoissa Ruotsin Jönköpingissä. Dragonslayer666 on servun pelätyin soturi, joka treenaa kymmenisen tuntia päivässä – eikä ehdi sen vuoksi käydä aina vessassa, vaan hoitaa toimenpiteen kasuaalisti muovipulloon pelaamisen aikana.

Dragonslayer666-hahmoa esittää eri tyyppi kuin YouTube-sarjoissa. Nykyinen nörtti on Samuel Kujala, näyttelijäopiskelija Tampereen Nätystä. Kujala eläytyy rooliin erityisen hyvin erityisesti silloin, kun hahmon äiti heittää koneen menemään, kun poikansa pelaa sitä liian paljon.

- Kyllähän itsellänikin tuli teini-ikäisenä kaaduttua polvilleen ja anottua äidiltä, että anna netti takaisin, jos hän katkaisi sen kesken kunnon pelien, Delikouras sanoo.

"Itsellänikin tuli teini-ikäisenä kaaduttua polvilleen ja anottua äidiltä, että anna netti takaisin."― Aleksi Delikouras

- Pelissä on kuitenkin tavallaan kyse elämästä ja kuolemasta. Silloin adrenaliinit ovat huipussaan.

Etenkin tv-sarjan Dragonslayer666-hahmossa on piirteitä, jotka tekevät hänestä omanlaisensa sankarin. Hän on päättänyt olla maailman paras pelaaja, joten hän tekee kaikkensa sen eteen, että unelma toteutuu.

Määrätietoisuus ja suunnaton omistautuminen ovat kuitenkin muovanneet Dragonslayerin persoonaa ja kasvattanut hänen ympärilleen panssarin, jota on vaikea läpäistä. Sille on luonnollinen syy: miksi hän keskittäisi energiaansa muihin ihmisiin, kun tietokoneella pelaaminen on kaikki kaikessa?

Dragonslayer666 on rohkeasti oma itsensä välittämättä siitä, mitä hänestä saatetaan ajatella. Kyseessä on vahva hahmo, joka on päättänyt kulkea omaa polkuaan. Tässä mielessä hahmon elämä on Delikourasin mukaan antisankaritarina kaikille vähän erilaisille tyypeille. Delikouras kertoo, kuinka piti itseään erilaisena etenkin yläkoulussa, jolloin hän tykkäsi larpata ja leikkiä erilaisia Tähtien Sota -leikkejä.

Toisin kuin Dragonsalyer, Delikouras välitti siitä, mitä muut hänestä ajattelivat.

- Olisin tarvinnut viereeni tällaisen Dragonslayer666:n joka pitää puolia, Delikouras sanoo.

Sarjan toinen pointti on avata niiden ihmisten silmiä, jotka vähättelevät tai suhtautuvat skeptisesti nettipelaamiseen. Kuten Dragonslayerin hahmo kuvastaa, ilman omistautumista ja hurjaa treenimäärää huipulle ei ole mitään asiaa.

- Näkisin, että e-urheilu on urheilua ja aika ankaraa sellaista. Tässä ei voi pärjätä säkällä.

Sarjan markkinointi alkoi hässäkästä

Dragonslayer666-tv-sarjaa alettiin sissimarkkinoida hyvissä ajoin ennen sen alkamista. Ensisykäys nähtiin Assembly Summer 2017 -pelimessuilla, jolloin Dragonslayer666 keskeytti Assyjen juontajien, Jenny Kålan ja YleX Viikonlopusta tutun Samuel Nymanin valmistelut.

- Lähdettiin aiheuttamaan hemmetisti hämmennystä, Delikouras sanoo.

Keskytyksen tarkoituksena oli herättää vanha tubesensaatio horroksesta ja markkinoida hahmon uutta YouTube-kanavaa. Tässä onnistuttiin erittäin hyvin: video lähti viraaliksi ja monet luulivat, että kyseessä ei ollut suunniteltu tempaus.

Tempauksen jälkeen monet löysivät tiensä Dragonslayer666:n Tube-sivulle. Sen esittelyvideolla Dragonslayer sanoo aluksi, että tervetuloa YouTuben parhaalle pelikanavalle. Hän kuitenkin korjaa sanomansa Dragonslayerille paremmin sopivaan, ylimieliseen muotoon: tervetuloa YouTuben ainoalle pelikanavalle.

Kanavan videoiden kohdalla on toistunut sama ilmiö kuin alkuperäisillä Nörtti-videoilla: osa luulee, että hahmo on aito, todellinen.

Kanavalla on tällä hetkellä yli 22 000 tilaajaa. Dragonslayeriä on pyydetty erilaisiin yhteistyövideoihin tubettajien kanssa, mutta niihin hahmo ei ole lähtenyt – ainakaan vielä.

"Taitaa olla, että olen laittanut omat pimeät puoleni Dragonslayer-hahmoon."― Aleksi Delikouras

Vaikka sarja ja koko Dragonslayer666-kokonaisuus on tehty pilke silmäkulmassa, se on tehty ajatuksella. YouTube-videot näyttävät pintakuoren hahmosta, kirjat päästävät lukijat hahmon pään sisään ja tv-sarja tekee Dragonslayerin polusta sankaritarinan. Saagassa on vielä yksi metataso – lokakuussa ilmestyvä viides Nörtti-kirja kertoo siitä, mitä Dragonslayer666 ajattelee, kun hänestä tehdään tv-sarjaa.

Dragonslayer666 haluaa olla maailman paras pelaaja – ja myös tässä mielessä hän on aivan erilainen kuin Delikouras itse. Delikouras pelaa lähinnä NHL-konsolipelejä, eikä enää koske esimerkiksi Counter-Strike -peliin.

- En pysty pelaamaan Kynäriä, kun mulla menee siinä hermot. Läppäri lentäisi helposti seinään. Taitaa olla, että olen laittanut omat pimeät puoleni Dragonslayer-hahmoon.

Dragonslayer666-sarja on nyt Yle Areenassa.

Lue myös:

Pyysimme Counter-Strike-pelaajaa arvostelemaan suomalaisen mobiilipelin, joka aikoo mullistaa e-urheilun

"Isän mukaan olin pilaamassa elämääni" – Tom Gladin työ on pelata Counter-Strikeä

Haastoimme Suomen parhaan Änäripelaajan matsiin, ja nyt harmittaa

Joona "Natu" Leppänen: Koen itseni kilpailulliseksi pelaajaksi, eli tämä ei tuo minulle leipää pöytään