Hyppää pääsisältöön

Jennin päivä: Cheekin ja Jari Sillanpään Vain elämää -biiffi, Vartiaisen yllättävä paljastus ja Kaija Koon romahdus

Jenni Vartiaisen päivä on jotain aivan muuta kuin edellisellä kerralla. Nyt laulajan päivästä ei puutu tapahtumia, eikä avautumista.

Vain elämää -ohjelmassa vietetään Jennin päivää. // Kuva: Nelonen/Petri Aho

Tällä viikolla _Vain elämää -_ohjelmassa vietetään Jenni Vartiaisen päivää. Jos et halua tietää jakson tapahtumista ennakkoon, älä jatka lukemista.

Jenni Vartiainen on tällä kertaa huomattavasti vapautuneempi kuin edellisellä kerran Satulinnassa. Se johtuu artistin mukaan siitä, että hänen elämäntilanteensa on nykyään parempi. Vartiaisen Vain elämää -debyytti sijoittui vaikeaan aikaan laulajan elämässä, sillä hän oli juuri eronnut pitkästä parisuhteesta, eikä ollut valmis puhumaan siitä kollegoilleen.

Vain elämää -ohjelmasta muistetaan parhaiten hittiversiot, mutta myös tarinoilla on suuri merkitys ohjelman ja artistien kiinnostavuuden kannalta.

Jenni kertookin nyt Satulinnassa, että hän sai ensimmäisestä kaudesta kritiikkiä, koska ei avautunut elämästään samalla tavalla kuin monet muut artistit. Tästä all stars -poppoosta ainoastaan Toni Wirtanen koki edellisen kauden Vartiaisen kanssa. Rokkari on huojentunut siitä, että Vartiainen voi nyt paremmin.

Heti jakson alussa nähdään yllättävä kina Cheekin ja Jari Sillanpään välillä, joka eskaloituu Vartiaisen järjestämällä muuten kepeällä vappubrunssilla. Syy kinaan juontaa juurensa Cheekin päivästä, jolloin Sillanpää vei räppäriltä liikaa tilaa. Toni Wirtanen yllättyy artistien kiivaasta sanailusta.

- Aamubrunssi eskaloitui. Ajattelin, että tuleeko tästä massiivinen avautuminen ja yhteenotto, Wirtanen ihmettelee haastattelussa.

Lopulta Jare ja Jari pääsevät kuitenkin sopuun asiassa halauksen kera.

Lounas alkaa väkevästi, kun Cheek tarjoaa shottikierroksen kaikille. Räppäri versioi Malja-kappaleen, jonka hän perustelee sillä, että he ovat usein käyneet yhdessä juhlimassa Vartiaisen kanssa. Cheek bailaa pöydällä ja kiskaisee vielä toisen shotin kesken vedon.

Aiempaa huomattavasti avoimempi ja kiinnostavampi Vartiainen yllättää ruokapöydässä kertomalla, että hän on kopioinut joitain lavaliikkeitään poppari Sabrinalta ja pornotähti Cicciolinalta, joita hän ihaili nuorempana.

Jennin päivänä koetaan todellinen tunteiden ja teemojen vuoristorata, sillä bailaaminen vaihtuu itkuun todella herkästi. Se kuvaa myös Vartiaisen tuotantoa.

Monille lauluillaan voimaa tuova Kaija Koo murtuu esitettyään Vartiaisen Suru on kunniavieras -kappaleen. Kaija Koo suree kappaleen myötä hiljattain menehtynyttä äitiään.

Illallisella Toni Wirtanen puolestaan yllättää kutsumalla yhtyeensä Apulannan avuksi Eden-biisiin. Rokkari kertoo, että bändi aikoo ottaa version myös omaan keikkasettiinsä.

Seuraavaksi Vain elämää -ohjelmassa vietetään Juha Tapion päivää.

Lue myös:

Toni Wirtasen päivä: Cheek saa Jari Sillanpään itkemään – ja vetää sellaiset nauruhepulit, joita ei ole ennen nähty

Sannin päivä: Itkuennätys, kohukimara, Cheekin ja Sannin hämmentävä suhdevihjailu ja Jari Sillanpään mykistävä drag-show

Biisiesittelyssä Sinä ansaitset kultaa: Jare ja Jari tekivät toistensa Vain elämää -biiseihin kekseliäät jatko-osat