Hyppää pääsisältöön

Suosittu YouTube-nörtti sai oman sarjan - näin syntyi Nörtti: Dragonslayer666

Dragonslayer666 luurit päässä.
Päivisin nörtti, öisin servun pelätyin: Dragonslayer666. Dragonslayer666 luurit päässä. Kuva: Jami Nurminen/Yle Kuvapalvelu Nörtti: Dragonslayer666

Luvassa on pelaamista ja painimista, kasvukipuja ja ihmissuhdesekoilua sekä tietenkin maailman suolasin turnaus. Aleksi Delikouraksen luoma kulttihahmo Nörtti eli Dragonslayer666 hauskuuttaa nyt kahdeksanosaisessa sarjassa Yle Areenassa. Miten tähän päädyttiin?

Huippusuosittu hahmo Dragonslayer666 syntyi vuonna 2007, kun tuolloin 17-vuotias Aleksi Delikouras sai koulutehtäväkseen kuvata yhteiskunnallisesta aiheesta dokumentti.

”Tein humoristisen dokkarin tietokoneriippuvuudesta ja laitoin sen läpällä YouTubeen. En odottanut että siitä tulee suosittu, mutta sitten videolle tulikin 800 000 katsojaa,” Aleksi muistelee.

"Mä olen Dragonslayer666. Jonain päivänä musta tulee maailman paras pelaaja."
Yhdeksäntoistavuotiaalla lukiolaisella on vain yksi päämäärä, tulla ammattimaiseksi e-urheilijaksi. Unelman tiellä on kuitenkin monta estettä, kuten jäkättävä mutsi, niuhottava reksi ja se, että jätkä lentää ulos tiimistään. Intohimoisen Dragonslayerin elämää sotkee myös hehkeä tyttö nimeltään Fetasalaatti.

Dragonslayer666-hahmo seikkaili YouTubessa vuoteen 2010 asti, kunnes hahmon näyttelijä lähti armeijaan. Fanit kaipasivat kuitenkin tarinalle jatkoa, joten syntyi suosittu Nörtti-kirjasarja. Mutta Aleksin suurin haave oli saada hahmo valkokankaalle. Hänen oma intohimonsa on liikkuvassa kuvassa.

”Olen pienestä pitäen halunnut elokuvaohjaajaksi. Tuotantoyhtiö Dionysos Films innostui Nörtistä elokuvana, mutta sitten huomasimme, että idea toimiikin parhaiten sarjana", Aleksi kertoo.

"Oman sarjan saaminen on onnen täyttymys. Tämä on ollut salainen haaveeni, mutta en olisi voinut kuvitella, että YouTube-hahmosta päädytään tähän."

Dragonslayer666 luurit päässä tuijottaa tietokoneruutua.
Dragonslayer666 pelaa. Dragonslayer666 luurit päässä tuijottaa tietokoneruutua. Nörtti: Dragonslayer666

Ensimmäinen ohjaustyö - joka meinasi mennä sivusuun

Nörtti: Dragonslayer666 -sarja pohjautuu pitkälti Nörtti-kirjoihin. Aleksi on sekä ohjannut että käsikirjoittanut sarjan, mutta toisinkin olisi voinut käydä.

”Kun haimme rahoitusta, käsikirjoitustani kehuttiin, mutta tuli toivetta että ohjaajan pitäisi olla tunnetumpi”, Aleksi paljastaa. Aalto-yliopistossa elokuvaohjausta opiskelevalle Aleksille sarjan ohjaus on nimittäin hänen ensimmäinen virallinen ohjaustyönsä, kun kouluprojekteja ja YouTube-videoita ei oteta laskuun. Hänelle oli opettava kokemus päästä työskentelemään ison työryhmän kanssa.

”YouTube-videot kuvasin, ohjasin ja leikkasin ihan yksin. Nyt työryhmässä on 50 ihmistä, tämä ei olekaan enää vain minun juttuni vaan kaikkien iso yhteinen projekti.”

Nörtti on antisankari

Kuvassa Megaman, Obama, Dragonslayer666 ja Destroyer911 nojaavat autoon.
Game on! Megaman, Obama, Dragonslayer666 ja Destroyer911. Kuvassa Megaman, Obama, Dragonslayer666 ja Destroyer911 nojaavat autoon. Kuva: Yle Kuvapalvelu Nörtti: Dragonslayer666

Esikoisohjauksessaan Aleksi koki samanlaisen kasvuprosessin kuin hänen luomansa Dragonslayer666-hahmo janotessaan mainetta ja menestystä pelimaailmassa.

”Kun on tottunut tekemään kaiken itse, tiimityön haastavuus yllätti. Sarjan teko on joukkuepeliä, ihan niin kuin pelaaminenkin.”

Aleksi toivoo, että sarja löytää yleisönsä etenkin pelaajien parista.

”He saavat oman antisankarin. Toivon tietysti, että sarjasta tulee supermenestys, satoja tuhansia katsojia! Tavoitteet ovat korkealla.”

Päivisin nörtti, öisin servun pelätyin. Nörtti: Dragonslayer666 nyt Yle Areenassa

Dragonslayer666 YouTubessa ja Facebookissa ja Instagramissa.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua