Hyppää pääsisältöön

Thirty Seconds to Mars saapuu Suomeen – keikkailee Helsingin Jäähallissa huhtikuussa

Kestosuosikki palaa Suomeen muutaman vuoden tauon jälkeen.

Thirty Seconds to Mars saapuu taas Suomen kamaralle. // Kuva: SVC-BOX-ADMIN / Promokuva

YleX on mukana tuomassa rock-suuruus Thirty Seconds to Mars -yhtyettä Suomeen. Bändi esiintyy Helsingin Jäähallissa 25. huhtikuuta. Keikka on osa bändin Euroopan kiertuetta. Lipunmyynti alkaa perjantaina 13. lokakuuta kello 9.

Vaihtoehtorockin kestosuosikki on viimeksi nähty Suomessa vuonna 2014, jolloin se esiintyi Hartwall Arenalla. Visiitin yhteydessä bändin keukakuva Jared Leto jakoi Emma Gaalassa vuoden yhtyeen Emma-palkinnon Haloo Helsingille. Aiemmin yhtye on nähty Suomessa sekä Provinssissa että Rock the Beachissa.

Thirty Seconds to Mars vietti hiljaiseloa kolmen vuoden ajan, kunnes se julkaisi Walk On Water -kappaleen viime elokuussa. Imagine Dragons -henkinen iso rokkibiisi soi YleX:n päivän biisinä ja löytyy YleX:n soittolistalta.

Thirty Seconds To Marsin suurin hitti on vuonna 2005 julkaistu The Kill (Bury Me), joka teki historiaa pysymällä Yhdysvaltojen modernin rockin listalla yhtäjaksoisesti 50 viikon ajan. Leto ohjasi kappaleen musiikkivideon, joka palkittiin MTV Video Music Awards -palkintogaalassa vuonna 2006.

Yhtyeen muita suuria hittejä ovat muun muassa From Yesterday, Beautiful Lie sekä King and Queens. Bändi on myynyt maailmanlaajuisesti yli 15 miljoonaa albumia ja loppuunmyynyt areenoita ja stadioneja ympäri maailman. Yhtye on myös päässyt Guinnessin ennätysten kirjaan historian pisimmästä rock-bändin tekemästä kiertueesta. Yhtyeen vuosina 2010–11 kestänyt kiertue käsitti huimat 309 keikkaa.

Vuonna 1998 perustetulla yhdysvaltalaisbändillä on sellainen keulakuva, jolle lähestulkoon kaikki maailman bändit joutuvat nöyrtymään. Yhtyeen laulusta nimittäin vastaa Jared Leto, joka voitti vuonna 2014 parhaan miessivuosan Oscar- ja Golden Globe -palkinnot esitettyään HIV-positiivista transnaista Dallas Buyers Club -elokuvassa. Leto nähdään valkokankaalla myös tänään 6. lokakuuta ensi-iltaan tulevassa Blade Runner 2049 -elokuvassa.