Hyppää pääsisältöön

Juhan päivä: Sanni ja Juha Tapio sopivat välinsä – poppari soittaa kuin anteeksipyyntönä viulua Apocalyptican kanssa

Puhtoiselta ja hieman tylsältä vaikuttavan Juha Tapion Vain elämää -päivä on yllättävän mielenkiintoinen. Se on suureksi osaksi Sannin ansiota.

Juha Tapio, Sanni ja Apocalyptica Vain elämää -ohjelmassa. // Kuva: Nelonen/Petri Aho

Tällä viikolla _Vain elämää -_ohjelmassa vietetään iskelmätähti Juha Tapion päivää. Jos et halua tietää jakson tapahtumista ennakkoon, älä jatka lukemista.

Jakson teemana on hyvä ja paha sekä sovinto.

Illallisella Sanni kertoo laittaneensa Juhan päivän Kelpaat kelle vaan -esitykseen erityisen paljon paukkuja.

- Halusin osoittaa, että vaikka olen ollut vähän hölmö omissa sanoissani ja musiikissani, niin mä arvostan sua ihan sairaasti musiikintekijänä, Sanni sanoo viitaten ensimmäisen levynsä Kiitos ja anteeksi -biisiin ja sen Juha Tapio -viittauksiin.

Sannin Kiitos ja anteeksi -kappaleessa kuittaillaan Juha Tapiolle. Se menee näin:

Humppaa? Miten niin

Poppia on meidän Juha Tapiokin

Varma paletti mies, kitara ja ääni

Sen ymmärtää myös koko Pohjois-Suomen lääni

Esityksen hienoutta lisää se, että Apocalyptica vierailee Satulinnassa Sannin pyynnöstä. Lisäksi poppari soittaa viulua ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen, vaikka se onkin hänelle jännittävää. Sanni suoriutuu tästäkin tapansa mukaan hienosti.

Jakson ja artistien sovinnon kruunaa kyseisen kappaleen duetto.

Iskelmätähden jekutus

Juha Tapio aloittaa oman päivänsä vedättämällä artistikollegoitaan yllyttämällä heidät leikkimään piilosta. Juhalla ei kuitenkaan ole aikomustakaan mennä etsimään artisteja, vaan esimerkiksi Cheek kyyhöttää vessassa piilossa aivan turhaan. Jekutus saa artistit analysoimaan kilttiyden ja tuhmuuden tasapainoa.

Juhan julkisuuskuva on todella puhtoinen ja aika tylsä. Muut artistit haluavat tietää, ahdistaako se koskaan iskelmätähteä.

Cheek uskoo, että suuret festarilavat olisivat voineet aueta Juhalle nopeammin, jos tämä olisi julkisuuskuvaltaan rosoisempi.

- Jos sä olisit ollut se jätkä, joka antaisi vähän kärkkäämpää haastattelua, olisit ajanut ylinopeutta, tehnyt sitä ja tätä. Mut sä oot niin hyvä mies, että se suurennuslasi kestää sun tarkastelun, räppäri kommentoi.

Juha Tapio ei kuitenkaan halua pitää itsestään turhaa meteliä, laulut puhukoon puolestaan. Iskelmätähti on erityisen ylpeä siitä, että hän pääsi debytoimaan yli 40-vuotiaana Provinssin päälavalla, kun moni muu artisti olisi sen ikäisenä jo liian vanha rokkifestareille.

Seuraavaksi Vain elämää -ohjelmassa vietetään Kaija Koon päivää.

Lue myös:

Jennin päivä: Cheekin ja Jari Sillanpään Vain elämää -biiffi, Vartiaisen yllättävä paljastus ja Kaija Koon romahdus

Toni Wirtasen päivä: Cheek saa Jari Sillanpään itkemään – ja vetää sellaiset nauruhepulit, joita ei ole ennen nähty

Sannin päivä: Itkuennätys, kohukimara, Cheekin ja Sannin hämmentävä suhdevihjailu ja Jari Sillanpään mykistävä drag-show