Hyppää pääsisältöön

Mikä kirja kuvaa osuvimmin vuotta 2017? Osallistu lukuhaasteeseen!

Lukuhaaste bloggareille: mikä kirja kuvaa parhaiten vuotta 2017?
Lukuhaaste bloggareille: mikä kirja kuvaa parhaiten vuotta 2017? Kuva: Yle/Annukka Palmén-Väisänen Kirjojen Suomi,2017,lukuhaaste

Ylen Kirjojen Suomi valitsi kirjan jokaiselta itsenäisyyden vuodelta. Näin syntyi sadan kirjan lista. Listasta puuttuu vielä yksi - teos, joka kuvaa parhaiten kuluvaa vuotta 2017. Haastamme bloggarit mukaan etsimään listan viimeistä kirjaa.

Kirjallisuuden voima on tarkkanäköisyyden, tunteen, tiedon ja mielikuvituksen yhdistämisessä. Siksi kirjailijoiden on mahdollista nähdä vähän tarkemmin, olla edellä aikaansa tai aavistaa tulevia muutoksia.

Ylen Kirjojen Suomi valitsi kirjan jokaiselta itsenäisyyden vuodelta, ja näin syntyi sadan kirjan lista. Listan kirjat kertovat, miten Suomi ja suomalaiset ovat muuttuneet.

Kirjoja on käsitelty kahdesti viikossa niin Ylen kanavissa kuin kotimaisissa kirjablogeissakin.

Nyt on jäljellä vielä yksi vaikea päätös: vuotta 2017 edustavan kirjan valinta.

Kirjojen Suomi haastaa bloggaajat mukaan etsimään 101 kirjaa -listan viimeistä kirjaa. Mihin vuonna 2017 ilmestyneeseen kotimaiseen kirjaan kiteytyy Suomi? Minne olemme menossa, mikä on olennaista juuri nyt?

Haasteaika on 10.10. – 1.12. 2017

Kun bloggauksesi ilmestyy, lähetä siitä linkki sekä kuva (suositeltava koko 1600x900px, minimi 640x360px) osoitteeseen kirjojen.suomi@yle.fi. Voit lähettää linkin myös jo aiemmin tänä vuonna tekemääsi bloggaukseen. Kokoamme artikkelit Kirjojen Suomen sivuille ja osan jaamme Kirjojen Suomen Facebook-sivulla.

Kirjan valitsee diktaattorin oikeuksin toimittaja Seppo Puttonen. Kirja julkistetaan 6.12. osoitteessa yle.fi/kirjojensuomi, Ylen Aamu-tv:ssä itsenäisyyspäivänä sekä Yle Radio 1:n Sadan vuoden kirjat -ohjelmassa.

Jos et bloggaa, mutta haluat silti kertoa, mikä tänä vuonna ilmestynyt kirja ansaitsee päästä listalle, voit kirjoittaa valintasi kommenttikenttään tai lähettää sen sähköpostilla kirjojen.suomi@yle.fi

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Kirjojen Suomi