Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Paineessa pääkuva

Mistä sinä stressaat?

Violetilla pohjalla teksti "kerro meille kokemuksesi
Violetilla pohjalla teksti "kerro meille kokemuksesi Kuva: Sára Köteleki/Yle Abitreenit

Oletko stressaantunut tai uupunut? Haluatko jakaa kokemuksesi? Abitreenien Paineessa-kampanja kerää lukiolaisten kokemuksia ja mielipiteitä opiskelun aiheuttamista paineista ja stressistä.

Lukio ja erityisesti ylioppilaskirjoitukset vaativat opiskelijoilta paljon. Haluamme kuulla, millaista on lukiolaisten opiskeluarki. Mitkä asiat aiheuttavat paineita? Miten stressi vaikuttaa opiskeluun ja jaksamiseen?

Voit kirjoittaa vapaasti haluamastasi näkökulmasta: kerro oma tarinasi tai ota kantaa. Abitreenit julkaisee kirjoituksianne sekä tekee niiden pohjalta sisältöä kampanjamme sivuille.

Voit kirjoittaa myös nimettömästi kommenttikenttään keskustellaksesi muiden kanssa.

Kirjoita meille lomakkeen kautta ja jätä yhteystietosi, mikäli haluat, että olemme sinuun yhteydessä mahdollista haastattelua varten.

Kerro meille kokemuksesi!

Paineessa-kampanja auttaa lukiolaisia valmistautumaan ylioppilaskirjoituksiin henkisesti. Se tarjoaa tietoa ja työkaluja luku-urakasta selviytymiseen ja opiskeluihin liittyvän stressin hallintaan. Lisätietoa Paineessa-kampanjasta.

Juttua muokattu 7.1.2020: Artikkelin kuva päivitetty.

  • Motivaatiotreenit osa 5/5 – Näin saavutat tavoitteesi

    Näin saavutat asettamasi tavoitteet.

    Hyvä tavoite on selkeä ja mitattavissa oleva. Motivaatiotreenien viidennessä osassa palataan tarkastelemaan aiemmin asettamiasi tavoitteita. Saat keinoja arvioida, mitkä tavoitteet olet jo saavuttanut ja millaisia ovat tavoitteesi jatkossa.

  • Motivaatiotreenit osa 3/5 – Tunnista voimavarasi ja selätä huono päivä

    Näin pidät huolta voimavaroistasi.

    Olet ehkä huomannut, että stressin lisääntyessä et enää jaksakaan lähteä illalla liikkumaan tai tapaamaan ystäviä. Vähän aikaa ihminen jaksaa sinnitellä voimiensa äärirajoilla, mutta pidemmällä aikavälillä käy huonosti. Motivaatiotreenien kolmannessa osassa opit sekä tunnistamaan omat voimavarasi, säilyttämään ne, että ottamaan niistä kaiken irti opiskelussa.