Hyppää pääsisältöön

Ensimmäisellä autolla on menty vihille ja tuotu vauva kotiin – katso yleisön nostalgiset kuvat

Mies ja VW Kupla 1303 S
Puoli seitsemässä vierailleen Fredin valitsema voittaja-kuva. Omistajan kertomus kuvasta: "Ensimmäinen autoni oli VW 1303 S Big vm. 1974. Kuva on vuodelta 1979 ja olen auton toinen omistaja. Auton pitäisi olla vielä olemassa jossakin Helsingissä." Mies ja VW Kupla 1303 S Kuva: Kari, lähetetty katsojakuva Puoli seitsemän

Ensimmäinen auto on säilyy muistoissa aina: sillä on isketty tyttöjä, matkustettu perheen kanssa ja ennen kaikkea autosta on tunnettu ylpeyttä. Puoli seitsemän keräsi katsojien kuvia ja muistoja heidän ensimmäisistä autoistaan.

1. Ensimmäinen autoni 1950-luvulla: Dodge avolava ajalta jostain ennen sotia. Vieressä silloinen tyttöystäväni, nykyinen vaimoni. Auto on hävinnyt maisemista, vaimo on edelleen mukana.

Nainen auton vieressä
Nainen auton vieressä Puoli seitsemän

2. Voitin Willys Jeep CJ-3 B A -auton arpajaisissa vuonna 1955. Myin auton Kangasniemen poliisille ja saamillani rahoilla opiskelin opettajaksi. (Ritva Häkkinen)

Nainen auton vieressä
Nainen auton vieressä Puoli seitsemän

3. Ensimäinen autoni Austin Mini vm. 1968. Olemme kaverin kanssa matkalla pohjoiseen vuonna 1970, Jaska Jokusen Snoopy oli tuolloin meidän idoli.

auto ja kaksi miestä
auto ja kaksi miestä Puoli seitsemän

4. Ostin ensimmäisen oman auton, Renault Dauphinen, vuonna 1964 ja olin siitä onnellinen. Olin silloin 19-vuotias ja hankin auton ihan omilla palkkarahoilla.

Nainen auton vieressä
Nainen auton vieressä Puoli seitsemän

5. Oli vuosi 1970 sain silloin ajokortin. Ostimme veljeni kanssa puoliksi Anglian. Sillä tuli ajeltua paljon, koska auto oli tärkeä tyttöjen "iskuhommissa."

Kaksi miestä ja auto
Kaksi miestä ja auto Puoli seitsemän

6. Kuplahan se oli ja kuva on vuodelta 1979. Olemme rakkaani kanssa sanottu just "tahdon" ja olemme häämatkalla menossa Haukiputaalta Jyväskylään.

Monet reissut kupla meidät kuljetti sittemmin Puttaalta Sodankylään kovissa pakkaskeleissä turvallisesti.

Mies seisoo kuplavolkkarin vierellä
Mies seisoo kuplavolkkarin vierellä Puoli seitsemän

7. Tässä on autonomistajan ylpeyttä, jota on aika vaikea ylittää. Auto on Steyer Puch 500 vm 1963. Kuva on vuodelta 1968 ja siinä seisoo auton silloinen ja luultavasti viimeinen omistaja Jorma Juhola.

Mies seisoo minin vierellä
Mies seisoo minin vierellä Puoli seitsemän

8. Tummanpunainen Ifa oli perheemme ensimmäinen auto 1950-luvulla. Kun isä tuli ensimmäisen kerran autolla kotiin sitä ihmeteltiin, ihasteltiin ja tietenkin käytiin koeajolla Raholan raitilla.

Takapenkkikin tuntui isolta ja "upottavalta". Ikkunasta ei nähnyt muuta kuin puiden latvat ja sähköpylväiden lautasmalliset lamput, piti oikein kurkotella nähdäkseen ketä tiellä kulki.

Isä hoiti ja vaali autoaan hyvin. Talvisin hän rakensi ison, ison lumilinnan autotalliksi kotipihaamme ja oveksi laitettiin vanha viltti. Monet kerrat köröttelimme vierailulle mummulaan hiekkateillä. (Elina Grönvall)

Perhe auton vieressä 50-luvulla
Perhe auton vieressä 50-luvulla Puoli seitsemän

9. Ensimmäinen autoni oli Corolla vm 1973. Auton ensimmäinen omistaja oli tunnetun teollisuusyrityksen toimitusjohtajan rouva. Meillä auto oli vuodet 1982-94.

Sinä aikana autoa tuli kolhittua, tekniikka vaihdettua, maalattua toisen väriseksi ja sisustus tehtyä uusiksi.

Ajelin sillä monet hienot reissut, muutuin poikamiehestä aviomieheksi ja hain ensimmäisen lapsen laitokselta kotiin. Etsin autoa myöhemmin, mutta en löytänyt. Kuvassa auton vierellä tyttöystävä ja nykyinen vaimoni vuonna 1985.

Nainen auton vieressä
Nainen auton vieressä Puoli seitsemän

10. Oi niitä aikoja, ensimmäinen autoni "Hapis" nimeltään. Kovasti kruisailtiin kavereiden kanssa lähinnä pääkaupungissa vuodesta 1986 lähtien. Kuvassa olen mökillä Nousiaisissa (kovasti ajan henkeen pukeutuneena tietysti).

Nainen auton vieressä
Nainen auton vieressä Puoli seitsemän

11. Ensimmäinen autoni oli Citroen Berline vm 1955. Se oli mahtava auto siihen aikaan Mossien ja Skodien rinnalla. Autoa kutsuttiin maanteiden partaveitseksi, koska se oli niin hyvä ajaa. Vuosi oli 1964, olin 18-vuotias.

Mies seisoo auton vierellä
Mies seisoo auton vierellä Puoli seitsemän

12. Lapsuuteni kodin ensimmäinen auto, jota isäni korjasi jatkuvasti. Autolla käytiin tekemässä jopa vaiherikas matka Kouvola-Oulu-Kouvola.

Kuljettajan ja apumiehen välissä lattiarajassa sijaitsi vaihdelaatikko. Kotimatkalla Oulusta Kouvolaan auton vaihteisto "temppuili" jatkuvasti, joten vaihdelaatikon kansi oli auki ja isäni avusti vaihteiden vaihtoa "käsin".


Minä tietenkin istuin auton etupenkillä ja äiti takana. Turvavyöt olivat tuntematon käsite.

tyttö ja auto
tyttö ja auto Puoli seitsemän

KATSO KAIKKI KATSOJIEN LÄHETTÄMÄT MUISTOT PAINAMALLA TÄSTÄ

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän