Hyppää pääsisältöön

Henkilö roolin takana: Toni Nikka

Kuvassa Pyry Helminen (Toni Nikka).
Toni Nikka näyttelee Pyry Helmistä Uudessa Päivässä. Kuvassa Pyry Helminen (Toni Nikka). Kuva: Yle / Ulla Broholm Toni Nikka,Pyry Helminen,Uusi Päivä -lehti

Toni tunsi heti Pyryn hahmon omakseen. Kotona hän rentoutuu kääriytymällä ihmisburritoksi.

1. Miten päädyit näyttelemään Uuteen Päivään?
Uuden Päivän näyttelijähausta mainittiin meidän koulun tiedotteessa, ja intuitio sanoi että nyt on pakko hakea.

Hakemus piti tehdä videomuodossa, joten ajattelin että erotun joukosta kun kuvaan sen teatterilla, näytöksemme väliajalla, rooliasu päällä.

Koe-esiintymisprosessi käytiin läpi, ja jo siellä hahmo tuntui omalta. Jotenkin koko hommasta jäi sellainen fiilis että näin sen pitikin mennä.

2. Mitä teet, kun et näyttele Uudessa Päivässä?
Mun arki koostuu opiskelusta ilmaisutaidon erityislukiossa, useista tanssitunneista ja fyysisestä teatterista.

Mutta yhtä tärkeitä tekijöitä on spontaanit ruuanlaitto- ja ukulelen soittoillat kavereiden kanssa, ristikoiden täytteleminen ja leffojen katseleminen.

Päivät on aika vauhdikkaita joten vastapainoksi sille tykkään viettää aikaa kotona. Eli vaikka tykkäänkin käydä paljon teatterissa ja kiertää kirpputoreja ja museoita, niin usein on mukava vaan kotona kääriytyä peittoon ihmisburritoksi, ja kuunnella hyvää musaa.

3. Suosikkihahmosi sarjassa?
Virtaus on täynnä ihania hahmoja, mutta mun suosikki on kyllä Aino Haavisto. Aino muistuttaa mua todella paljon mun omasta isoäidistä, ja on tietyllä tapaa sellainen herttainen ”hösö”.

Ja tietty Inga Sulin on aivan huikea näyttelijä ja tekee Ainoa ihanan omintakeisesti. Siinä jos jossain on näyttelijävalinta mennyt aivan nappiin.

4. Mitä muistat UP:sta vielä vuosien päästä?
Koe-esiintymisistä tulen aina muistamaan sen hienon tunteen, kun kohtaus meni omasta mielestäni todella hyvin, ja sen tunnusti itselleen. Näyttelijälle yksi parhaista fiiliksistä on se tunne onnistuneen koe-esiintymisen jälkeen.

En myös koskaan tule unohtamaan sitä miten upea ja hauska työporukka meillä on. Etenkin Helmisten perheeseen kuuluminen on ollut todella hienoa. Mun oma perhe asuu eri kaupungeissa, eli Tampereella olen aika itsekseni. Joten on ollut hauska saada tietynlainen sijaisperhe myös kameran taakse. Perheen näyttelijöiden kesken meillä on luontevat ja loistavat henkilökemiat, ja siitä olen todella kiitollinen.

Tonin arkea voi seurata Instagramista ja Snapchatista käyttäjänimellä @toni_nikka.

Lisää ohjelmasta