Hyppää pääsisältöön
Aihesivun 101 kirjaa pääkuva

Kirjallisuuden ystävien Pätemistesti – uskallatko listata lukemasi?

Kirjojen Suomen pätemistesti himolukijoille.
Kirjojen Suomen pätemistesti himolukijoille. Kuva: Yle/Annukka Palmén-Väisänen Kirjojen Suomi,kirjat,klassikot,testit

Luuletko lukevasi paljon? Oletko sitä mieltä, että kirjasivistyksesi on keskivertoa parempi? Tee Kirjojen Suomen Pätemistesti ja tarkista, miten lukenut todella olet!

Kirjojen Suomi valitsi yhden kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Valitut kirjat kertovat jotain olennaista aikansa yhteiskunnasta ja Suomen muuttumisesta. Mukana on perusklassikoita, mutta suuri osa teoksista on tuntemattomampia helmiä. Kuinka moni niistä on sinulle tuttu? Klikkaa läpi sadan kirjan lista, ja selvitä kuinka lukenut olet!

Tutustu lisää vuosisadan kirjoihin ja lue ne e-kirjoina. Kirjat ovat luettavissa verkossa vuoden 2017 loppuun asti.

Tee testi!

Merkitse listasta kirjat, jotka olet lukenut ja katso tulos!Pätemistestin työryhmä: Kaisa Alenius, Jyri Loikkanen, Niina Mäkeläinen, Annukka Palmén-Väisänen

Lue lisää:

Ylen 101 kirjan suosittelukone

Anna Kirjakoneen löytää sinulle lukemista

Kirjakone hakee sinulle sopivinta lukemista 101 e-kirjan joukosta!

Lue lisää:

Seppo ja Nadja ja 101 kirjaa

Kirjojen Suomi – elämyksiä lukemalla

Kirjallisuustoimittajat Seppo Puttonen ja Nadja Nowak ovat valinneet jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta yhden kirjan. Mitkä kirjat olisit itse valinnut?

Lue lisää:

Verkkolukupiirissä Elina Hirvosen Kun aika loppuu

Emmi Itäranta: Planeetta jolla elämme on muuttumassa toiseksi

Kirjojen Suomen verkkolukupiirissä luetaan Elina Hirvosen romaani Kun aika loppuu (2015). Lukupiirin vetäjä, kirjailija Emmi Itäranta on käsitellyt omissa teoksissaan ilmastonmuutosta. Siksi hän valitsi luettavaksi Elina Hirvosen lähitulevaisuuteen sijoittuvan tarinan.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.

101 kirjaa

Kirjojen Suomi