Hyppää pääsisältöön
Aihesivun 101 kirjaa pääkuva

Kirjallisuuden ystävien Pätemistesti – uskallatko listata lukemasi?

Kirjojen Suomen pätemistesti himolukijoille.
Kirjojen Suomen pätemistesti himolukijoille. Kuva: Yle/Annukka Palmén-Väisänen Kirjojen Suomi,kirjat,klassikot,testit

Luuletko lukevasi paljon? Oletko sitä mieltä, että kirjasivistyksesi on keskivertoa parempi? Tee Kirjojen Suomen Pätemistesti ja tarkista, miten lukenut todella olet!

Kirjojen Suomi valitsi yhden kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Valitut kirjat kertovat jotain olennaista aikansa yhteiskunnasta ja Suomen muuttumisesta. Mukana on perusklassikoita, mutta suuri osa teoksista on tuntemattomampia helmiä. Kuinka moni niistä on sinulle tuttu? Klikkaa läpi sadan kirjan lista, ja selvitä kuinka lukenut olet!

Tutustu lisää vuosisadan kirjoihin ja lue ne e-kirjoina. Kirjat ovat luettavissa verkossa vuoden 2017 loppuun asti.

Tee testi!

Merkitse listasta kirjat, jotka olet lukenut ja katso tulos!Pätemistestin työryhmä: Kaisa Alenius, Jyri Loikkanen, Niina Mäkeläinen, Annukka Palmén-Väisänen

Lue lisää:

Ylen 101 kirjan suosittelukone

Anna Kirjakoneen löytää sinulle lukemista

Kirjakone hakee sinulle sopivinta lukemista 101 e-kirjan joukosta!

Lue lisää:

Seppo ja Nadja ja 101 kirjaa

Kirjojen Suomi – elämyksiä lukemalla

Kirjallisuustoimittajat Seppo Puttonen ja Nadja Nowak ovat valinneet jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta yhden kirjan. Mitkä kirjat olisit itse valinnut?

Lue lisää:

Verkkolukupiirissä Elina Hirvosen Kun aika loppuu

Emmi Itäranta: Planeetta jolla elämme on muuttumassa toiseksi

Kirjojen Suomen verkkolukupiirissä luetaan Elina Hirvosen romaani Kun aika loppuu (2015). Lukupiirin vetäjä, kirjailija Emmi Itäranta on käsitellyt omissa teoksissaan ilmastonmuutosta. Siksi hän valitsi luettavaksi Elina Hirvosen lähitulevaisuuteen sijoittuvan tarinan.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • 2018 on ihmiskunnan historian kiinnostavin vuosi

    Tutkimusmatkalle pääsee mukaan pysymällä hengissä!

    Ikinä ennen ei ole ollut näin hykerryttävän kiinnostavaa aikaa olla elossa - koska tiede! Tekniikan kehitys tapahtuu nopeammin kuin koskaan ja tutkimusmatkalle pääsee mukaan vain pysymällä hengissä, kirjoittaa biotekniikan tohtori Lauri Reuter blogissaan. Koko tammikuu on listattu viime vuoden saavutuksia ja maalailtu trendejä seuraavalle.

  • Synkin hetki kuvaa Britannian kohtalonhetkiä – Yksi kohtaus melkein pilaa Churchill-elokuvan

    Synkin hetki (Darkest Hour) luottaa populismiin

    Dunkirkin eli Dunkerquen evakuointioperaatio Dynamo on Britannialle samaa kuin meille talvisota, häviön partaalta koko valtakunnan pelastanut onnistunut myyttinen sotaoperaatio, josta tehdään yhä uudestaan elokuva. Juuri nyt Brexitin ollessa kuuma neuvottelukysymys yleisöjä lämmittelee Synkin hetki (Darkest Hour), jossa Winston Churchill pelastaa Britannian. Mutta antaako elokuva Churchillista oikean kuvan?

101 kirjaa

Kirjojen Suomi