Hyppää pääsisältöön
Aihesivun 101 kirjaa pääkuva

Kirjallisuuden ystävien Pätemistesti – uskallatko listata lukemasi?

Kirjojen Suomen pätemistesti himolukijoille.
Kirjojen Suomen pätemistesti himolukijoille. Kuva: Yle/Annukka Palmén-Väisänen Kirjojen Suomi,kirjat,klassikot,testit

Luuletko lukevasi paljon? Oletko sitä mieltä, että kirjasivistyksesi on keskivertoa parempi? Tee Kirjojen Suomen Pätemistesti ja tarkista, miten lukenut todella olet!

Kirjojen Suomi valitsi yhden kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Valitut kirjat kertovat jotain olennaista aikansa yhteiskunnasta ja Suomen muuttumisesta. Mukana on perusklassikoita, mutta suuri osa teoksista on tuntemattomampia helmiä. Kuinka moni niistä on sinulle tuttu? Klikkaa läpi sadan kirjan lista, ja selvitä kuinka lukenut olet!

Tutustu lisää vuosisadan kirjoihin ja lue ne e-kirjoina. Kirjat ovat luettavissa verkossa vuoden 2017 loppuun asti.

Tee testi!

Merkitse listasta kirjat, jotka olet lukenut ja katso tulos!Pätemistestin työryhmä: Kaisa Alenius, Jyri Loikkanen, Niina Mäkeläinen, Annukka Palmén-Väisänen

Lue lisää:

Ylen 101 kirjan suosittelukone

Anna Kirjakoneen löytää sinulle lukemista

Kirjakone hakee sinulle sopivinta lukemista 101 e-kirjan joukosta!

Lue lisää:

Seppo ja Nadja ja 101 kirjaa

Kirjojen Suomi – elämyksiä lukemalla

Kirjallisuustoimittajat Seppo Puttonen ja Nadja Nowak ovat valinneet jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta yhden kirjan. Mitkä kirjat olisit itse valinnut?

Lue lisää:

Verkkolukupiirissä Elina Hirvosen Kun aika loppuu

Emmi Itäranta: Planeetta jolla elämme on muuttumassa toiseksi

Kirjojen Suomen verkkolukupiirissä luetaan Elina Hirvosen romaani Kun aika loppuu (2015). Lukupiirin vetäjä, kirjailija Emmi Itäranta on käsitellyt omissa teoksissaan ilmastonmuutosta. Siksi hän valitsi luettavaksi Elina Hirvosen lähitulevaisuuteen sijoittuvan tarinan.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Kommentti: Totuus Madonnasta

    Madonnan esitys Euroviisuissa mahalasku monella tapaa.

    Madonnan esiintyminen Euroviisuissa oli kamalaa ja epävireistä kuunneltavaa. Totuus on, ettei Madonna ole erityinen lahjakkuus laulajana, mutta se ei ole koskaan haitannut, kirjoittaa YleX:n musiikkitoimittaja Markku Haavisto. Oivoi ja ai kauheeta. Siinä ovat päällimmäiset reaktiot Madonnan lauantaisen Euroviisu-esiintymisen jälkeen.

  • Jobinpostia ja Salomonin tuomioita – testaa, tunnetko metaforat!

    Käytämme kielessä paljon metaforia. Ovatko ne tuttuja?

    Metaforalla tarkoitetaan vertauskuvaa, jota käytämme kielessämme – usein huomaamattamme. Aikojen saatossa jokin asia onkin siirtynyt merkitsemään toista ja alkuperäinen merkitys on kenties jo unohtunut. Tunnetko sinä seuraavien metaforien merkityksen tai alkuperän?

101 kirjaa

Kirjojen Suomi