Hyppää pääsisältöön

Samu Haber suosiosta Saksassa: "Oli se kyllä aika kivulista aluksi, kun ei ymmärtänyt mitä kukaan puhui"

Muusikko Samu Haber Puoli seitsemässä
Muusikko Samu Haber Puoli seitsemässä Samu Haber,Sunrise Avenue

Sunrise Avenuen uusi albumi Heartbreak Century ponnahti julkaisunsa jälkeen suoraan Saksan albumilistan ykköseksi. Yhtye ja Samu Haber ovatkin Saksassa erittäin suosittuja.

Haber ei kuitenkaan ole varsinaisesti joutunut kokemaan, millaista on olla julkkiksena isossa maassa.

– No me mennään sinne keikalle niin eihän se ihan todellisuutta silloin vastaa, kertoo Haber.

– En mä ole siellä koskaan arkea elänyt, niin en osaa sanoa mitä se oikeasti tarkoittaa. Ehkä se tarkoittaa että tulee yleisöä keikoille, ja sehän on pääasia miks noita juttuja tehdään, Haber toteaa.

Kielipuoli tuomari Voice of Germanyssä

Haber valittiin neljä vuotta sitten tuomariksi yhteen Keski-Euroopan suosituimmista musiikkiohjelmista The Voice of Germanyyn, jota seurataan Saksan lisäksi Itävallassa ja Sveitsissä.

– Mähän ilmoitin etten mä missään nimessä tule siihen osallistumaan, koska mä en osaa sitä kieltä, Haber muistelee.

Mies kuitenkin ylipuhuttiin tehtävään sanomansa mukaan parilla oluella ja kertomalla, mitä ohjelmassa esiintyminen merkitsee Sunrise Avenuelle.

sitten mietti siinä kirkkaan punaisella tuolilla että mä tuhoan tässä kaiken mitä tässä ollaan vuosia tehty

– Oli se aika kivuliasta olla siellä aluksi kun en ymmärtänyt mita kukaan puhui. Se oli aika kauheaa, ja sitten mietti siinä kirkkaan punaisella tuolilla että mä tuhoan tässä kaiken mitä tässä ollaan vuosia tehty Haber muistelee.

Kahden ja puolen miljoonan bändi

– Sitten se vain jotenkin alkoi yhtäkkiä rullaamaan ja kaikki ihan ääliömäiset jutut mitä minä siellä tein oli niiden mielestä hauskoja. Se on itse asiassa nykyisin ihan kivaa. Neljättä kautta sitä teen.

Sunrise Avenue on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä. Sen albumeita on myyty yli 2,5 miljoonaa kappaletta. Vuonna 2014 julkaistu ”Best Of” -kokoelmalevy on myynyt Saksassa peräti tuplaplatinaa eli yli 400 000 kappaletta.

Katso Samu Haberin koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa:

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän