Hyppää pääsisältöön

Suorasukainen yksinhuoltaja

Kuvassa Maija Helminen (Lotta Lehtikari).
Maijaa näyttelee Lotta Lehtikari. Kuvassa Maija Helminen (Lotta Lehtikari). Kuva: Yle Uusi päivä (tv),Maija Helminen,Lotta Lehtikari

Maija Helminen on kolmen lapsen yksinhuoltaja. Lapset ovat teini-ikäiset kaksossisarukset Pyry ja Kaisla, sekä 8-vuotias Aava.

Maija haluaa tehdä kaikkensa, jotta lapset löytäisivät paikkansa elämässä, kukin taipumustensa mukaan. Maija haluaa olla hyvä äiti, joka tarpeen tullen puolustaa jälkeläisiään leijonaemon raivolla.

Maija muuttaa Virtaukseenkin poikansa Pyryn toivomuksesta. Maijan kannalta muuttoa helpottaa se, että hän tuntee kaupungista Otso Karhun harrastajateatteriajoiltaan. Helmisten perhe muuttaa asumaan pienen väärinkäsityksen myötä Tero Kuuslan yläkertaan.

Maija on ammatiltaan lähihoitaja. Sen ohella hän on perehtynyt jäsenkorjaukseen ja harjoittaa sitä lisäansioita hankkiakseen, aina tilaisuuden tullen.

Mukana tuotantokausilla 8-9

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.