Hyppää pääsisältöön

Tsemppaava tanssinopettaja

Kuvassa Sakari Määttä (Matti Leino).
Sakaria näyttelee Matti Leino. Kuvassa Sakari Määttä (Matti Leino). Kuva: Yle Uusi päivä (tv),Sakari Määttä,Matti Leino

Sakari oli pikkuveljensä Peetun yksinhuoltaja. Hän työskenteli Sunerilla, kunnes jäi työttömäksi.

Rahahuolet saivat hänet osallistumaan lisätienestin toivossa tanssikilpailuun Kristan kanssa. Siitä innostuneena hän alkoi haaveilla ammattitanssijan urasta. Lopulta Sakari ja Peetu muuttivatkin pois Virtauksesta, sillä Sakarille tarjottiin tanssijan työtä.

Myöhemmin Sakari palasi Virtaukseen Berliinistä, jossa hän oli asunut pari vuotta. Berliinissä hän työskenteli tanssiryhmässä, ja menneisyydessä on asioita, joista hän ei mielellään puhu.

Sakari sai uuden alun Virtauksen lukiossa, jossa hän työskentelee tanssinopettajana. Oppilaat pitävät hänen rennosta otteestaan ja tsemppaavasta asenteesta.

Sakari mieluummin toimii kun analysoi. Hänen heikkoutensa on miellyttämisenhalu ja Sakari onkin on erittäin luova selittelemään mokiaan.

Mukana tuotantokausilla 1-2 ja 8-9

Lisää ohjelmasta

 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.