Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Linda: "Jännitykseni oli huipussaan viimeisenä kuvauspäivänä."

Tuhkimotarinoiden Linda ja hänen puolisonsa Timo
Linda ja hänen puolisonsa Timo poseerasivat Laura Malmivaaralle kuvausten huipennukseksi. Tuhkimotarinoiden Linda ja hänen puolisonsa Timo Kuva: Yle/ Laura Malmivaara Tuhkimotarinoita

Kuvausviikko oli mahtava ja ennen kaikkea ikimuistoinen. Oli jännittävää, kun en tiennyt, mitä tulee tapahtumaan. Olen positiivisesti yllättynyt, kuinka hyvä jaksosta tuli ja kuinka hienosti se on tehty. Se on tarina elämästäni.

Totta kai olin pohtinut, mitä mahtaa viikon aikana tapahtua, mutta en osannut odottaa mitään tällaista.
Välillä tuntui oudolta olla keskipisteenä, kun en ole tottunut sellaiseen. Tuli myös muutama tilanne, joissa vaadittiin rohkeutta ja heittäytymistä, kuten uimapuvussa kameran edessä olo. Ajattelin, että no kerran täällä eletään!

Master hairstylist Kari Hartman ja Outi Broux sekä Tuhkimotarinoiden Linda
Master hairstylist Kari Hartman ja Outi Broux sekä Tuhkimotarinoiden Linda Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,kari hartman
En osannut odottaa, että herkistyisin niin usein.

Hienointa viikossa oli, kun yllätykset olivat sellaisia, joita en osannut etukäteen kuvitellakaan! Siinä vaiheessa, kun piti pakata tavarat yöreissulle, nousi sisältä pieni epäröinti, sillä en osannut aavistaa, että olen viikon aikana kotoa yötä pois. Totuin kuitenkin äkkiä ajatukseen. Siskoni Lauran näkeminen yllätyksenä kylpylän hotellihuoneessa sai kyyneleet esiin. Muutenkin kuvausten aikana heräsi monenlaisia tunteita.

Linda ja sisarensa Laura kylpylässä
Linda ja sisarensa Laura kylpylässä Kuva: Yle / Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden linda
Linda ja Laura kauneushoitolassa.
Linda ja Laura kauneushoitolassa. Kuva: Yle / Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden linda
Sinä päivänä tapahtui viikon suurin yllätys!

Olin kauhuissani kun Outi ei tullutkaan mukaani loppuhuipennukseen! Jännitys oli muutenkin huipussaan tuona viimeisenä kuvauspäivänä. Sinä päivänä tapahtui myös koko viikon suurin yllätys: mieheni Timo tuli hevosvaunujen kanssa hakemaan minua suuren kartanon pihalta. En voinut uskoa sitä todeksi! Tunteellisin hetki oli, kun Timo astui hevosvaunuista, halasi ja sanoi, että näytän kauniilta.

Laura Malmivaara kuvaa Tuhkimotarinoiden Lindaa ja Timoa pellolla
Viimeisenä kuvauspäivänä Laura Malmivaara yllätti Lindan. Laura Malmivaara kuvaa Tuhkimotarinoiden Lindaa ja Timoa pellolla Kuva: Yle/ Mape Morottaja Laura Malmivaara,tuhkimotarinoita
Tuhkimotarinoiden Linda ja Timo halaavat toisiaan.
Tuhkimotarinoiden Linda sai lämpimän halauksen puolisoltaan. Tuhkimotarinoiden Linda ja Timo halaavat toisiaan. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Taisimme molemmat olla kyyneleet silmissä. Taas. Vielä kun tapasimme hevosajelulla lempinäyttelijäni Laura Malmivaaran, joka otti meistä upeita valokuvia ladossa, olin aivan pyörällä päästäni.

Kuvausryhmä oli huippuporukka!

Alkuun jännitin hirveästi kameran edessä. En oikein tiennyt minne olisin katsonut, kun kameraan ei saanut katsoa. En tiedä totuinko kameroihin kunnolla ollenkaan, vaikka yritin olla kuin niitä ei olisikaan. Välillä mietin, miltä joku tekemäni asia näyttää kamerassa. Kuvaustiimin kanssa oli hienoa työskennellä. Koko ajan oli sellainen olo, että olen hyvissä käsissä ja musta pidetään huolta. Uskalsin luottaa ja heittäytyä mukaan. Yhteinen sävel löytyi alusta asti. Kuvaustiimi oli todella kannustava. Tuli haikea olo, kun kuvaukset olivat ohi ja tajusin, että emme ehkä näe enää.
Tuhkimotarinoiden kuvausryhmä työssään.
Tuhkimotarinoiden kuvausryhmä työssään. Tuhkimotarinoiden kuvausryhmä työssään. Kuva: Yle / Mape Morottaja Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden linda
Suhtautuminen omaan itseeni muuttui positiivisempaan suuntaan.

Opin itsestäni, että ei kaiken tarvitse olla aina niin järjestelmällistä. Välillä on hyvä relata ja heittäytyä rohkeasti kokeilemaan jotain uutta. Joskus koen olevani hieman kaavoihin kangistunut. Se mikä alussa voi tuntua ”ei niin mun jutulta”, voikin olla jotain mukavaa ja virkistävää. Omia rajojakin tuli rikottua. Kuvausten aikana itsetuntoni koheni. Koin tulevani rohkeammaksi. Itsetuntoon vaikutti myös hyvin istuvat ja ennen kaikkea aikuismaiset vaatteet.
Löysin uutta tyyliä ja sain itsevarmuutta.
Tuhkimotarinoiden Linda ennen muutostaTuhkimotarinoiden Linda muutoksen jälkeen
Linda ennen muutosta ja sen jälkeen Kuva: Yle/ Tuhkimotarinoita, Laura Malmivaara

Outin kanssa löytyi yhteinen sävel ja hänen kanssaan oli tosi mukavaa. Sain paljon vinkkejä meikkaamiseen ja olen yrittänyt ottaa opit myös käyttöön. Lisäksi sain neuvoja luonnonkiharoideni hoitamiseen. Opin, mitkä värit minulle sopivat ja olen alkanut pukeutua värikkäämmin. Olin pitkään miettinyt, että olisi kiva joskus päästä stylistille. No, nyt pääsin ja sain uutta näkökulmaa omaan ulkonäkööni. Sopivan kokoiset ja hyvin istuvat vaatteet tekevät jo ihmeitä.

Ajatteluni muuttui monessakin suhteessa ohjelman jälkeen. Olin yllättynyt, kuinka paljon läheiseni olivat mukana siinä, että sain aivan mahtavan viikon. Ja kuinka hyvin he saivat salattua multa kaiken. Oman elämänsä läpikäyminen ja pohtiminen, kuinka vaikeuksista on selvitty, on kohentunut itsetuntoani. Ja stailaus antoi rohkeutta ja intoa omasta ulkonäöstä huolehtimiseen.

Outi ja Linda juttelevat.
Lindalle tehtiin vaatteista kangasmallit, joista hän voi teettää helposti ompelijalla lisää sopivia vaatteita. Outi ja Linda juttelevat. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita tuhkimotarinoita
Lindan asukokonaisuus
Linda oli tyytyväinen stailaukseensa ja onnellinen uusista, sopivista vaatteista. Lindan asukokonaisuus Kuva: Yle: Anu Köyhäjoki-Järvinen tuhkimotarinoita
Linda ja Outi
"Kuin kaksi marjaa!", nauroivat Linda ja Outi pikkumustissaan ja luonnonkiharoissaan. Linda ja Outi Kuva: Yle: Anu Köyhäjoki-Järvinen outi broux
Herkistyin katsoessani omaa jaksoani.

Jännitin jakson näkemistä kovasti. Aluksi tuntui kamalalta nähdä videokuvaa itsestäni. Katsoin aika kriittisesti omaa kuvaa. Stailauksen jälkeen kuva alkoi miellyttää enemmän. Olen positiivisesti yllättynyt, kuinka hyvä jaksosta tuli, ja kuinka hienosti se on tehty. Se on tarina elämästäni. En kokenut, että olisin jonkun kohdan halunnut pois. Jakson näkeminen herätti tunteita ja jälleen olin kyynelissä. Vaikka koen olevani vahva ihminen, löytyy se herkkä puolikin. Silloin kun herkistyn, en mahda sille mitään. Ei auta, vaikka kuinka purisin hammasta.

Tuhkimotarinoiden Linda

Tuhkimotarinoita-sarja

Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä
Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kriisin kohdanneet kertovat rohkeasti elämänsä kipeimmästä hetkestä. Miten selviytyä lapsen kuolemasta, julmasta vanhemmasta, veljen itsemurhasta, häpeästä, musertavasta surusta? Kriisin aiheuttaman sisäisen muutoksen jälkeen he haluavat nyt löytää myös oman ulkoisen vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta. Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea kuulemaan näiden rohkeiden ihmisten tarinoita. Hän auttaa jokaisessa jaksossa yhtä kerrallaan löytämään oman ulkoisen ja sisäisen tasapainonsa. Sarjan on ohjannut Mape Morottaja.


Seuraa Tuhkimotarinoita Facebookissa.

Linda – Jäänkö yksin?

Voisiko kukaan koskaan kiinnostua 113-senttisestä naisesta? Näin epäili perheestä ja miehestä haaveillut somerolainen Linda. Loukkauksia Linda sai kuulla jo lapsuudessaan, eikä hän välttynyt koulukiusaamiseltakaan. Kokonsa vuoksi hän oli helppo kohde. Lindan sisko pyytää Tuhkimotarinoiden stylisti Outi Brouxia toteuttamaan Lindalle unelmaviikon. Yllätyksen suunnitteluun otetaan mukaan myös Laura Malmivaara.

Seuraa meitä Facebookissa!

  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.