Rautua eli nieriää pidetään yhtenä maukkaimmista ruokakaloista. Akin ja Emilian reseptillä kalaan saa uutta potkua.
Punalihainen rautu on maukasta jo sellaisenaan paistettuna ja suolalla maustettuna. Jos ruokaan haluaa kuitenkin eksoottisempia vivahteita, voi kokeilla tex mex -rautua. Mikä olisikaan parempi lopetus hyiselle pilkkiretkelle, kuin päivän saaliista valmistettu mukavan tulinen kalaherkku?
Akin ja Emilian tex mex -rautu
Yksi keskikokoinen rautu (n. 600g)
suolaa
1,5 dl salsakastiketta
200g sulatejuustoa
30g maissilastuja
Yrttejä, kuten tilliä, persiljaa tai korianteria.
1. Fileroi kala ja nosta fileet nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Mausta suolalla.
2. Levitä salsakastike ja sulatejuusto fileiden pinnalle. Murskaa maissilastut ja ripottele ne päälle. (Äijä-edit: muista antaa parhaalle kaverille maistiaiset ennen mausteiden lisäämistä!)
3. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes kala on kypsää.
4. Viimeistele yrteillä ja tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera.