Hyppää pääsisältöön

"Vaimoni sai kaksi aivoinfarktia, mutta pahin oli vielä edessä"

Paimiolainen Timo eli vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa normaalia lapsiperhearkea. Kaikki kuitenkin mullistui syksyllä 2014. Timon vaimo sai kaksi aivoinfarktia, mutta pahin oli edessä. Kyse oli elämästä ja kuolemasta.

– Rakastin vaimossani Marissa hänen lempeyttään ja hyväntahtoisuuttaan. Hän oli aina aito oma itsensä. Voisiko sanoa, että kaikista puutteistani huolimatta hän rakasti minua sellaisena kuin olin, Timo muistelee liikuttuneena.

Vuosi 2014 alkoi niin kuin mikä tahansa vuosi Timon perheen elämässä. Kesää kohti mentäessä alkoi kuitenkin taivaalle kertyä tummia pilviä. Timon 43-vuotias vaimo Mari alkoi yllättäen oireilla kovista ja selittämättömistä hartia- ja selkäkivuista. Oireista ei mennyt kauaa, kun Mari sai aivoinfarktin. Mutta pahin oli vielä edessä.

Marin ennusteet olivat lääkärin mukaan aivoinfarktin jälkeen hyvät ja tunto jäseniin palaisi muutaman päivän sisällä. Mutta siihen päättyivätkin hyvät uutiset.

– Maria oli tutkittu infarktin jälkeen ja lääkäri oli tehnyt ”joitakin löydöksiä” ja niitä pitäisi tutkia tarkemmin. Ajattelin heti, että nyt ei kuulosta ollenkaan hyvältä.

Parin viikon kuluttua Timo ja Mari saivat löydöksistä diagnoosin.

Me katsoimme toisiamme ja näin Marin silmistä, että hänkin ymmärsi, että nyt on kyse elämästä ja kuolemasta.

Kaksi vuotta tapahtuneen jälkeen Timo on päässyt pikkuhiljaa takaisin jaloilleen ja on aika miettiä tulevaa. Perheen lapset ja ystävä Kaitsu haluavat auttaa Timoa kohti uutta elämää. Paikalle kutsutaan Tuhkimotarinoiden Outi Broux. Outi alkaa suunnitella Timolle makoisaa yllätystä yhdessä kitaristi Erja Lyytisen kanssa. Ohjaus Mape Morottaja.

Tuhkimotarinoita-sarja

Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä
Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kriisin kohdanneet kertovat rohkeasti elämänsä kipeimmästä hetkestä. Miten selviytyä lapsen kuolemasta, julmasta vanhemmasta, veljen itsemurhasta, häpeästä, musertavasta surusta? Kriisin aiheuttaman sisäisen muutoksen jälkeen he haluavat nyt löytää myös oman ulkoisen vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta. Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea kuulemaan näiden rohkeiden ihmisten tarinoita. Hän auttaa jokaisessa jaksossa yhtä kerrallaan löytämään oman ulkoisen ja sisäisen tasapainonsa. Sarjan on ohjannut Mape Morottaja.

Kommentit
  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.