Hyppää pääsisältöön

Hannu Linnulle Suomi-palkinto

30.5.2017 Helsinki Musiikkitalo
30.5.2017 Helsinki Musiikkitalo Kuva: Nella Nuora / Yle Hannu Lintu

RSO:n ylikapellimestari Hannu Lintu palkittiin Vuosisadan Kulttuurigaalassa Suomi-palkinnolla. Suomi-palkinnon sai yhteensä yhdeksän ansioitunutta taiteilijaa ja ryhmää. Palkinnot myöntää opetus- ja kulttuuriministeriö ja ne jaettiin 18. lokakuuta 2017 Turussa.

Palkintoperusteissa sanotaan, että kapellimestari Hannu Lintu on sukupolvensa merkittävimpiä suomalaisia kapellimestareita. Samalla mainitaan, että Lintu on palvellut kotimaista kulttuurikenttää monipuolisesti sekä eri orkestereiden ylikapellimestarina myös mielipidevaikuttajana ja kulttuurin puolestapuhujana. Linnun näkemyksiä kuunnellaan ja hänen ajattelunsa kiinnostaa.

Myös Sibelius, Lintu ja RSO -dokumenttisarjaa kiitetään. “Lintu kävi mielenkiintoisesti läpi säveltäjän elämää ja maailmaa sinfonioiden säveltämisen aikaan.”

“Kiitollisena ja iloisena otan vastaan yhden tämän vuoden Suomi-palkinnoista. Kulttuuri on yksi niitä peruspilareita, joille suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on rakennettu ja joille sen kansainvälinen maine perustuu. Kulttuuri on myös tulevaisuuden rakentaja ja kaikkia suomalaisia varten”, sanoo Hannu Lintu.

Hannu Lintu aloitti Radion sinfoniaorkesteri RSO:n ylikapellimestarina vuonna 2013.

Koulutusrahasto KOURA palkitsi Hannu Linnun ja Sibelius, Lintu ja RSO -ohjelman Kulttuurisisällöt-sarjan pääpalkinnolla vuonna 2016. Linnulle myönnettiin vuonna 2015 Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitali.

Vuosisadan Kulttuurigaalassa palkittiin kulttuurin tekijöitä ja -tekoja Suomen itsenäisyyden ajalta. Gaalassa julkistettiin myös yleisön äänestämä Vuosisadan Kulttuuripersoona tai -teko -palkintoluokan voittaja. Myös Ylen lastenpalvelu Pikku Kakkonen palkittiin Suomi-palkinto-stipendillä.

Kommentit