Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkoselle myönnettiin Suomi-palkinto Vuosisadan Kulttuurigaalassa

Pikku Kakkosen tekijöitä ja lapsia kesäkuussa 2017.
Pikku Kakkosen tekijöitä ja lapsia kesäkuussa 2017. Kuva: Jyri Pitkänen / Yle Pikku Kakkonen,kesä,Yle,2017

Ylen lastenpalvelu Pikku Kakkonen palkittiin Vuosisadan Kulttuurigaalassa Suomi-palkinto-kunniakirjalla.

Suomi-palkinnon sai yhteensä yhdeksän ansioitunutta taiteilijaa ja ryhmää. Palkinnot myöntää opetus- ja kulttuuriministeriö ja ne jaettiin 18. 10. 2017 Turussa.

Pikku Kakkonen on “kiinnostavalla ja uudistuvalla sisällöllään lunastanut pienimpien ja myös vanhempien katselijoiden suosion vuosi ja vuosikymmen toisensa perään tavoittaen aina uudet sukupolvet”, palkintoperusteissa todetaan.

40-vuotisjuhlavuottaan viettävä Pikku Kakkonen tarjoaa laajan kirjon kotimaisen lastenkulttuurin parhaimmistoa. Aikuisten lapsille tekemän kulttuurin lisäksi ohjelmistossa tuodaan esille lasten tekemää kulttuuria.

Pikku Kakkonen haluaa tukea lapsen tasapainoista kasvua ja positiivisen minäkuvan muodostumista. Tavoitteena on innostaa lasta leikkiin, havaintojen tekoon ja omaan ajatteluun sekä auttaa lasta kohtaamaan ja hyväksymään tunteensa ja arvostamaan itseään ja muita ihmisiä”, kertoo Pikku Kakkosen vastaava tuottaja Teija Ryösä.

Vuosien varrella Pikku Kakkonen on kasvanut puolen tunnin makasiiniohjelmasta mittavaksi kokonaisuudeksi sekä televisiossa että verkossa. Tehtävää ja katsottavaa löytyy Lasten Areenasta ja Pikku Kakkosen omasta sovelluksesta.

“Vaikka median muodot ja ilmaisukeinot muuttuvat, yksi asia on pysynyt: lapsi on aina tärkein ja hänen pitää tuntea, että ohjelmat ja pelit on tehty juuri häntä varten”, Teija Ryösä toteaa.

Pikku Kakkonen on palkittu aiemmin tänä vuonna Suomen Punaisen Ristin Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksella. Vuonna 2016 ohjelmalle myönnettiin Vuoden Parisuhdeteko -tunnustus ja Lastenkirjainstituutin Onnimanni-palkinto.

Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa esitetyssä Vuosisadan Kulttuurigaalassa palkittiin suomalaista kulttuuria. Myös RSO:n ylikapellimestari Hannu Lintu palkittiin Suomi-palkinnolla.