Hyppää pääsisältöön

Tehtävänä tulevaisuus: Mistä on kyse?

Sinisen savun ympäröimä televisio, jonka ruudulla lukee teksti "mistä on kyse?"
Sinisen savun ympäröimä televisio, jonka ruudulla lukee teksti "mistä on kyse?" Tehtävänä tulevaisuus

Miten meidän ilmastonmuutoksessa käy? Tähän kysymykseen Tehtävänä tulevaisuus -teeman ohjelmat etsivät vastauksia Ylen syksyssä.

Tehtävänä tulevaisuus on ilmastonmuutosta käsittelevien ohjelmien ja uutisten paketti. Se on ensimmäinen laaja yhteistyöhanke Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen ja Ylen Draaman välillä. Tehtävänä tulevaisuus -teeman ohjelmat näkyvät ja kuuluvat Ylen kaikissa välineissä syksyllä 2017. Sisällöt löytyvät helposti Yle Areenan Tehtävänä tulevaisuus -teeman sivuilta yle.fi/tehtavanatulevaisuus.

Uutis- ja ajankohtaisohjelmat

Uutiset ja A-studio käsittelevät ilmastoaiheita perinteisin uutiskriteerein, sekä televisiossa että verkossa. Uutis- ja ajankohtaistoimituksen tuottaja Terhi Upola kertoo lisää teeman taustoista ja syksyn sisällöistä.

Tulevaisuus hanskassa -podcast

Tulevaisuus hanskassa -podcastissa Jari Hanska vie kuulijat tulevaisuuden Suomeen ja kysyy, onko meillä vielä toivoa muutosten keskellä. Miten ilmastonmuutos vaikuttaa arkeemme tänään, huomenna tai kahdenkymmenen vuoden päästä? Mitä on hybridityö vuonna 2037? Kuinka toimii tulevaisuuden talousrikollinen? Voisiko proteiini kasvaa pellolla navetan sijasta? Mikä on metsiemme kohtalo? Jarin kanssa tiukkoja kysymyksiä ratkovat joukko tutkijoita ja ajattelijoita, joille ilmastonmuutoksen ratkaisu on osa arkea. Studiovieraiden rinnalla kuullaan lyhyitä fiktioita tulevaisuuden Suomesta, missä ilmastonmuutos on ratkaistu eri tavoin. Tarinat on tehty BIOS-tutkimusyksikön kokoaman tämänhetkisen tutkimustiedon perusteella. Hahmot ja tilanteet ovat puhdasta draamaa käsikirjoittaja Juho Gröndahlin kynästä.
Podcastin kymmenen jaksoa julkaistaan maanantaisin Yle Areenassa 16.10. lähtien.

Videoita tulevaisuudesta

Podcastin ja uutisten rinnalla julkaistaan kymmenen videota Suomen tulevaisuudesta. Miltä näyttää Suomi vuonna 2057 ilmastopakolaisen silmin? Onko vuonna 2060 savolaisia viinitiloja? Syödäänkö jouluna 2055 vielä kinkkua? Videot luotaavat syksyn aiheita ja kuten podcastin tulevaisuusfiktiot, myös nämä tarinat perustuvat BIOS-tutkijoiden kirjoittamiin skenaarioihin tulevaisuudesta. Videot on toteuttanut Jussi Nahkuri ja ne löytyvät 16.10. lähtien Tulevaisuus hanskassa -podcastin yhteydestä Yle Areenassa.

Radiokuunnelma

Tulevaisuus hanskassa -podcastin tarinat huipentuvat 11.12.2017 Yle Radio 1 -kanavalla lähetettävään pitkään radiokuunnelmaan, joka tekee aikamatkan tulevaisuuden Suomeen.

Somessa keskustelua käydään hashtageilla #tehtävänätulevaisuus ja #tulevaisuushanskassa.

No, miten meidän sitten käy? Sitä ei kukaan tiedä. Viimeaikaiset merkit viittaavat kuitenkin siihen, että nyt tähän isoon kysymykseen etsitään ratkaisua tosissaan kaikkialla maailmassa. Ilmastonmuutos mullistaa elämämme ja yhteiskuntamme seuraavien vuosikymmenten aikana tavalla, jota emme vielä tahdo ymmärtää. Peliä ei kuitenkaan ole menetetty. Muutos on ilmassa.

Lisää ohjelmasta

Kommentit