Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Jylhät Dolomiitit

Dolomiittien kesytön ja kivinen luonto on kiehtova ja eksoottinen.
Monet Dolomiittien vuorista kohoavat yli kolmen kilometrin korkeuteen. Dolomiittien kesytön ja kivinen luonto on kiehtova ja eksoottinen. Avara luonto,Yle TV1,Dolomiitit

TV1 lauantaina 28.10.2017 klo 18.45 - 19.40, uusinta sunnuntai 29.10. klo 8.05
Yle Areenassa 30 päivää

Pohjois-Italiassa levittäytyvät Dolomiitit kuuluvat Alppeihin. Ikivanhassa vuoristossa henkeäsalpaavien maisemien keskellä elää runsas eläimistö.

Dolomiitit peilaavat Maan historiaa ja evoluutiota. Vuoristo on kuin erikoinen puutarha, joka saa mielikuvituksen lentämään.

Dolomiittien kesytön ja kivinen luonto on kiehtova ja eksoottinen. Se houkuttelee miljoonia kävijöitä joka vuosi. Vuorien villielämän tarkkailu auttaa ymmärtämään alueen kuolemattomia legendoja.

Dolomite Fairytales. Ohjaus: Judith Doppler ja Kurt Mayer. Tuotanto: Österreichischer Rudfunk/ORF, Itävalta, 2015.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.