Hyppää pääsisältöön

Historia: Rasputin

Grigori Rasputinin matka kulkurista yhdeksi Venäjän vaikutusvaltaisimmista henkilöistä kiinnostaa yhä tänäkin päivänä.
Grigori Rasputinilla oli merkittävä asema Venäjän viimeisen tsaarin hovissa. Grigori Rasputinin matka kulkurista yhdeksi Venäjän vaikutusvaltaisimmista henkilöistä kiinnostaa yhä tänäkin päivänä. Yle TV1,historia,Grigori Rasputin

TV1 maanantaina 20.8.2018 klo 19.00 - 20.00
Katsottavissa Areenassa

Ihmeidentekijä vai huijari, parantaja vai naistenmies?

Grigori Rasputinin matka kulkurista yhdeksi Venäjän vaikutusvaltaisimmista henkilöistä kiinnostaa yhä tänäkin päivänä.

Rasputinia rakastettiin ja vihattiin, ja lopulta hänen kohtalonaan oli päätyä raa'an salamurhan uhriksi Pietarissa joulukuussa 1916 Jusupovin palatsin pihalla. Miehen vihollisten mukaan tällä oli suhde tsaarittaren kanssa.

Tutkimus on tuonut päivänvaloon uutta tietoa Rasputinin elämästä.

Dokumentti kertoo, kuinka siperialaisen talonpojan poika nousi vaikutusvaltaiseksi neuvonantajaksi Venäjän viimeisen tsaarin Nikolai II:n hovissa. Rasputin oli poliittinen vaikuttaja äärimmäisten vastakohtien valtakunnassa.

Rasputin – Murder In The Tsar´s Court. Ohjaus: Eva Gerberding. Tuotanto: Global Screen, Saksa, 2016. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2017.

Lisää ohjelmasta

Kommentit