Hyppää pääsisältöön

Historia: Rasputin

Grigori Rasputinin matka kulkurista yhdeksi Venäjän vaikutusvaltaisimmista henkilöistä kiinnostaa yhä tänäkin päivänä.
Grigori Rasputinilla oli merkittävä asema Venäjän viimeisen tsaarin hovissa. Grigori Rasputinin matka kulkurista yhdeksi Venäjän vaikutusvaltaisimmista henkilöistä kiinnostaa yhä tänäkin päivänä. Yle TV1,historia,Grigori Rasputin

TV1 maanantaina 20.8.2018 klo 19.00 - 20.00
Katsottavissa Areenassa

Ihmeidentekijä vai huijari, parantaja vai naistenmies?

Grigori Rasputinin matka kulkurista yhdeksi Venäjän vaikutusvaltaisimmista henkilöistä kiinnostaa yhä tänäkin päivänä.

Rasputinia rakastettiin ja vihattiin, ja lopulta hänen kohtalonaan oli päätyä raa'an salamurhan uhriksi Pietarissa joulukuussa 1916 Jusupovin palatsin pihalla. Miehen vihollisten mukaan tällä oli suhde tsaarittaren kanssa.

Tutkimus on tuonut päivänvaloon uutta tietoa Rasputinin elämästä.

Dokumentti kertoo, kuinka siperialaisen talonpojan poika nousi vaikutusvaltaiseksi neuvonantajaksi Venäjän viimeisen tsaarin Nikolai II:n hovissa. Rasputin oli poliittinen vaikuttaja äärimmäisten vastakohtien valtakunnassa.

Rasputin – Murder In The Tsar´s Court. Ohjaus: Eva Gerberding. Tuotanto: Global Screen, Saksa, 2016. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2017.

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.