Hyppää pääsisältöön

Onko syömisesi rikki – vai palveleeko se hyvinvointiasi? Testaa!

Teksti: Onko syömisesi rikki? Testaa.
Teksti: Onko syömisesi rikki? Testaa. Kuva: Annukka Palmén-Väisänen Vaakakapina,syöminen

Syöminen on nykyään paljon enemmän kuin luonnollinen tapa antaa keholle polttoainetta – siihen liittyy valtava määrä opittuja merkityksiä ja tapoja, tunteita ja määreitä, kuten kaloreita, ruokaympyröitä ja lautasmalleja.

Syömiseen saattaa liittyä sosiaalisia paineita tai omia päänsisäisiä odotuksia ja opittuja, jopa virheellisiä ajatuksia. Välillä haasteena voi olla puutteellinen tieto suositeltavista ruokailutottumuksista. Samaan aikaan mediat luukuttavat tietoa erilaisista ihmedieeteistä ja uusista ruokavalioista. Ei ihme, että tässä viidakossa joskus syöminen menee “rikki” ja muodostuu ongelmaksi.

Vaakakapinan testissä pääset testaamaan, ovatko ruokailuasiasi kunnossa vai pitäisikö sinun kenties kiinnittää huomiota johonkin asiaan syömisessäsi, jotta se palvelisi hyvinvointiasi mahdollisimman hyvin.

Muista olla itsellesi lempeä, testin tulos ei määrittele sinua ihmisenä – mikä tahansa tulos on yhtä hyvä ja ainutlaatuinen, kuten sinäkin.

Testin tärkein tarkoitus on laittaa oma ajattelusi liikkeelle. Eli jos sinusta tuntuu, että et löydä vastausvaihtoehdoista itsellesi sopivaa, muotoile itse oikealta tuntuva vastaus ja pohdi sitä. Valitse vastausvaihtoehdoista sitten sinua lähinnä oleva vaihtoehto. Testi on pieni apuväline, jolla voit lisätä itsetuntemustasi ja tutustua syvemmin ruokasuhteeseesi. Tulokset auttavat sinua kohti armollisempaa elämänmuutosta, jos sellainen on tarpeen.

Valitse vastausvaihtoehdoista sinua lähinnä oleva vaihtoehto.

Vastaukset tallennetaan käyttäen Google Form -työkalua.

Testi on osa Vaakakakapinan #ruokarauha-teemaa.

Syöminen

  • Vaakakapina - kansanliike, joka mursi pikadieettien vallan

    Kenenkään ihmisarvo ei ole kiinni kehon koosta

    Vaakakapina veti lääkärit, ministerit, kuntokeskukset ja ikilaihduttajat mukaan rintamaan. Kampanja mursi läskimyyttejä ja haastoi purkamaan kehovihan kulttuuria. Kun ihminen pitää itsestään, hän alkaa haluta itselleen hyviä asioita.

  • Sadun joulukirje: "Ajattelen edelleen, että ihminen on ihana!"

    Olkaamme kanssalaisia, ehdottaa Satu Lähteenkorva

    Millainen kulunut kapinavuosi on ollut Vaakakapinan psykologi Satu Lähteenkorvan näkökulmasta? Tässä Sadun joulukirje! Rakkaat vaakakapinalaiset ja sen rohkeat tukijat, En ole haikealla mielin, en, vaikka kohdallani päättyy yksi vaihe kapinassa, kun tehtäväni asiantuntijan roolissa päättyy. Olen saanut oppia paljon, enemmän kuin arvaatkaan.

Uusimmat sisällöt - Vaakakapina