Hyppää pääsisältöön

Riku Rantala tunnusti eläinpelkonsa syyn: taustalla lapsuuden trauma

Docventures-juontaja Riku Rantala on matkoillaan joutunut lukuisat kerrat kasvokkain eläinpelkonsa kanssa - eikä vähiten juontajakollegansa Tunna Milonoffin ansiosta. Milloin vastassa on ollut jakki, milloin haukka. Syy eläinpelkoon selvisi suorassa Docventures-lähetyksessä keskiviikkona 18.10.2017, kun lähetyksessä ryhdyttiin puhumaan peloista.

Rantalan eläinpelolla on leikitelty monesti, myös ennen illan lähetystä:

Rantala äityi kertomaan pelkonsa taustat sen jälkeen, kun lähetyksessä vieraana ollut Maaret Kallio kertoi, ettei peloista puhuminen ole helppoa vaan pikemminkin pelottavaa.

– Olisi varmasti helpompaa ilmaista, jos kysyttäisiin mikä ärsyttää tai suututtaa, sanoi Kallio.

Tämä sai Rantalan kertomaan oman pelkonsa syyt, jotka juontavat juurensa lapsuudesta ja ajalta, jolloin Rantalan perhe asui Intian Kashmirissa.

– Olin seitsemän ja siskoni neljä. Kävimme usein leikkimässä naapuritalossa, jossa oli iso vartiokoira. Se pääsi irti ja kadulta lukitun rautaportin takaa näin, miten koira raateli siskoani, joka joutui sairaalaan tapahtumien takia, kertasi Rantala.

Erityisesti Rantala kertoi pelkäävänsä vihaisia koiria.

– Pelko synnyttää vihaa, sen tunnistan. Jos näen uutisen, jossa kerrotaan että koira on raadellut lapsen, mulle tulee vihan tunne. Haluaisin, että sitä henkilöä, joka ei ole koirasta huolehtinut, rangaistaisiin, sanoi Rantala selvästi hieman kiihtyneenä.

Katso lähetyksen kohtaus jutun alussa olevalta videolta.

Edit 19.10. klo 18:54 - muutettu videon paikkaa, 16.1.2018 klo 14:08 - kommentointi suljettu, kiitos keskustelijoille!

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Docventures