Hyppää pääsisältöön

Arkistomyynti: arkistoaineistoa yksityis- ja tutkimuskäyttöön


Pieni siivu Yle Arkiston kokoelmista on julkaistu verkossa. Jos haluat katsoa tai kuunnella ohjelmaa, tarkasta löytyykö etsimäsi aineisto Yle Areenasta tai Elävästä arkistosta. Voit myös tutkia, onko Arkiston Flickr-sivuilla tarpeisiisi sopivia valokuvia tai Arkiston Freesound-sivuilla käypiä äänitehosteita. Arkiston äänitetietokanta Fono.fi:stä voit tarkastella musiikkiäänitteiden metatietoja. Ammattikäyttöön aineistoa voit tiedustella täältä.

Eikö kaipaamaasi ohjelmaa löytynyt? Jos haluat tilata ohjelman yksityiseen käyttöösi tai yhteisösi sisäiseen tiedotuskäyttöön kopion, sekin voi olla mahdollista. Tee tiedustelu tai tilaus kopiosta Ylen arkistomyyntiin alla olevalla lomakkeella. Arkistomyynti hoitaa keskitetysti Ylen sisältöjen luovutuksesta yhtiön ulkopuoliseen käyttöön.

Tutkijat voivat tulla tutkimaan ennen vuotta 2009 lähetettyjä radio-ohjelmia Yle Arkistoon erillisellä sopimuksella. Lähetä meille tiedustelu oheisella lomakkeella. Kaikkia Ylen tv- ja radio-ohjelmia vuodesta 2009 lähtien voi katsella ja kuunnella KAVI:n Radio- ja televisioarkistossa. Lisäksi KAVI:ssa on katseltavissa Ylen omatuotantoiset tv-ohjelmat aina vuodesta 1957 lähtien.

Tiedustelulomake

Täytä lomake arkistoaineiston yksityis- ja tutkimuskäytöstä.

Toimitus-­ ja käyttöehdot sekä hinnasto

Tutustu myös kopioiden toimitus- ja käyttöehtoihin sekä hintoihin yksityistä käyttöä varten.

Mikäli emme voi toimittaa tilattua kopiota tekijänoikeudellisista tai jostain muusta syystä, ilmoitamme siitä sinulle. Tällöin lähettämäsi tilaus raukeaa automaattisesti, etkä sitoudu mihinkään.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Suomen kansallisklassikko Tuntematon sotilas kasvaa näyttäväksi tv-sarjaksi Ylen kanavilla

  Viisiosainen sarja sisältää uutta materiaalia.

  Yle julkaisee ensimmäisenä TV1:ssä ja Yle Areenassa viisiosaisen Tuntematon sotilas -sarjan. Väinö Linnan kansallisklassikoksi muodostuneesta teoksesta kuvattu sarja alkaa TV1:n Kotikatsomossa sunnuntaina 30.12. kello 21.05. Loput neljä jaksoa nähdään tammikuussa sunnuntai-iltaisin kello 21.05. Kaikki viisi osaa julkaistaan kerralla katalogina Yle Areenassa 30.12. Tv-sarja laajentaa lokakuussa 2017 ensi-iltansa saaneen Tuntematon sotilas -elokuvan tarinaa.

 • Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

  Asioita, joita vihaan nykyajassa

  Joulun alla ihmiset ovat pahalla päällä. Tähän syynä on koko vuoden patoutunut vitutus. Jos haluat helpottaa oloasi ennen jouluaattoa, laadi lista, johon keräät vihaamiasi asioita. Sen tarkoitus ei ole olla ratkaisukeskeinen. Listan ainoa tehtävä on saada olla vihainen. KulttuuriCocktailin Tuomas Karemo laati malliksi oman listansa.

 • Näkymättömästä säestäjästä tuli arvostettu pianopedagogi ja rakastettu musiikkijulkkis

  Meri Louhos kertoo elämästään laajassa artikkelisarjassa.

  Nuoruudessaan Meri Louhos, 91, oli näkymätön pianisti, säestäjä ja improvisoija, jonka nimeä ei aina edes mainittu. Meristä tuli sekä pianotaiteilija, arvostettu pianopedagogi että rakastettu radioääni ja tv-juontaja. Laajassa artikkelisarjassa Meri muistelee pitkää elämäänsä, josta ei seikkailuja puutu.