Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Merikarhut

Merikarhujen eli turkishylkeiden kuuttien ensimmäinen elinvuosi Uuden-Seelannin rannikolla on ankaraa selviytymiskamppailua.
Merikarhun poikanen huilaa Uuden-Seelannin eteläsaaren Kaikouran rantakalliolla. Merikarhujen eli turkishylkeiden kuuttien ensimmäinen elinvuosi Uuden-Seelannin rannikolla on ankaraa selviytymiskamppailua. Avara luonto,Yle TV1,Merikarhut

TV1 lauantaina 4.11.2017 klo 18.45 - 19.35, uusinta sunnuntaina 5.11. klo 8.05
Yle Areenassa 30 päivää

Merikarhujen eli turkishylkeiden kuuttien ensimmäinen elinvuosi Uuden-Seelannin rannikolla on ankaraa selviytymiskamppailua. Kuuttien on opittava nopeasti selviytymään karuissa olosuhteissa.

Kaksi Uuden-Seelannin merikarhun tai uudelta nimeltään Uuden-Seelannin hylkeen poikasta syntyy kahteen hyvin erilaiseen maailmaan. Toinen on merellinen paratiisi, jossa hylkeet menestyvät. Toinen on syrjäinen saari, jota ympäröivät hurjat aallot vaaralliset hait. Luontodokumentti seuraa hylkeen poikasten varhaisia vaiheita.

Fur Seals. Tuotanto: National Geographic Television, Uusi-Seelanti, 2015. Lukijana on Tuija Westerholm.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.