Hyppää pääsisältöön

Bryan Adams - uskallatko uusiutua, kysyy Levylautakunta

Jyrki Koskenseppä, Leo ja Jari Väyliö seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä
Jyrki Koskenseppä, Leo ja Jari Väyliö seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä Kuva: Yle/Tarja Närhi Levylautakunta

Oikeaa soittoa arvostavaa porukkaa oli kuuntelemassa uutuuksia Levylautakunnassa. Arvionsa antoivat Oliver-yhtyeestä Jari Väyliö ja artistitulokas Leo, sekä Radio Suomesta Jyrki Koskenseppä.

Tulos ja kommentit

1.Laura Moisio: Keltaiset verhot 26 pistettä

(Laura Moisio)

Jari: Multa vietiin aseet heti, tää on juuri sitä, mistä pidän musiikissa. Americana-tyyppinen luomusoitanta osui suoraan sieluun. Pidin myös laulusoundista, oli pakotonta ja luontevaa. Tarinan ytimeen en päässyt, kaikista sanoista en saanut selvää. 8 p
Leo: Ihana biisi. Oli todella hyvää soittoa tässä niin tietokoneistetussa musiikkimaailmassa. Jotenkin tuli Dave Lindholm mieleen. Minusta on hienoa, kun kappaleen tarina ei avaudu heti, vaan sitä voi kuunnella monta kertaa, että pääsee selville lauluntekijän ajatuksesta. 10 p
Jyrki: Oli ilmavaa, oikeasti soitettua. Rumpu todella mainio laid-back, tuli siellä rennosti perässä. Soundit ihan kansainvälistä luokkaa, kyllä Suomessakin osataan. 8 p

2. kls: Teet minusta totta 25 pistettä

(kls - Ilkka Wirtanen)

Jari: Hienoa, että on oikeaa bändisoittoa. Kymmenen vuotta sitten olisin ollut tästä tyylistä ihan tiloissani. Koska minulla on menneisyys seurakuntanuorena, sanoisin että tällä bändillä on varmaan gospel tausta. Kertosäe oli kunnolla iso. 7 p
Leo: Symppis ja söpö biisi. Onhan se hieno, kun iso mies laulaa, että 'Teet minusta totta.' Iso kertsi, siitä pisteitä. Hienoa, että meillä suomessa on tällainen 'mahtirock' -genre. 10 p
Jyrki: Biisissä mentiin heti asiaan, tuli tuutin täydeltä saman tien. Väliosa tuli juuri oikeassa kohdassa ja dynamiikkavaihtelu tapahtui juuri silloin, kun meinasin pitkästyä. 8 p

3. Ninni & Mika: All Them Pretty Dreams 23 pistettä

(Mika Kuokkanen - Terry McArthur)

Jari: Mentiin jenkkikantrin puolelle, Tom Pettyn jalanjäljillä. Soundimaailma miellyttävä, Säkeistö lähti heti täysillä liikkeelle. Tietty avaruus vallitsi soitossa koko ajan. Tarinana kuitenkin jäi jotenkin etäiseksi. 7 p
Leo: Tuli tosi hyvä fiilis. Melodia oli ihanan kevyt ja leikittelevä. Tekstissä ne kertsin pari sanaa, 'pretty dreams', antoivat fiiliksen koko biisille. 10 p
Jyrki: Tyylikkäästi tehtyä, mutta mulle jotenkin vaan 'just another countrysong'. Ei mennyt täysin sydämeen. 6 p

4. Janna: Tahdon 21 pistettä

(Henri Lanz - Aku Rannila - Saara Törmä)

Jari: On pelkästään plussaa, että laulajalla on niin omintakeinen ääni, että ekasta nuotista erottaa. Suomipopin tämän päivän ydintä. Jotenkin kuullosti siltä, että on porukalla kirjoitettu, ei mennyt ihon alle mulla. 6 p
Leo: Heti tämän laulajan tunnistaa. Pidin tekstistä, olen itse kovin naivi ja tähän oli helppo samaistua. Kaunis ja hyvä biisi. Minusta on vaan niin ihanaa, että jengi tekee erilaisia biisejä. 10 p
Jyrki: Tarina oli sellainen, että ennen oli kaikki paremmin ja sitä jäin miettimään, että eihän se kyllä ihan niin ollut. Näissä porukalla kirjoitetuissa lauluissa on sellainen ongelma, että se tarina ei sitten ole kenenkään

5. Kinos: Kiitän mun murheistain 18 pistettä

(Katri Borm)

Jari: Eka biisi, jonka kohdalla alkoi naurattaa, jotenkin tätä tarinaa ei voi ottaa täysin tosissaan. Tuli vähän Freukkarit mieleen. Näppärää soittoa ja laulajan soudi tosi hieno, oli koskettavuutta. 4 p
Leo: Kuuntelisin uudestaan, täähän oli superhauska. Tajuan niin tuon kappaleen sanoman, että vaikka kuinka on hankalaa ja murheita, niin mä aina nousen. 10 p
Jyrki: Oli aluksi aidosti hauska, mutta loppujen lopuksi tarinaa oli liian vähän. Hyvä sanoittaja olisi punonut tuon idean ympärille enemmän asiaa. Taustakuorot oli sovituksellisesti tosi näppärä ja hauska ratkaisu. 4 p

6. Bryan Adams: Please stay 15 pistettä

(Bryan Adams - Jim Vallance)

Jari: Kyllä varmaan oli Bryan Adams, tässä oli paljon tuttua. Lajityypissään hyvin toimiva biisi. Tämä kaveri vaan kirjoittaa aina samasta aiheesta. 6 p
Leo: Kaunis kappale. Mulle tuli mieleen Aerosmith ja Bryan Adams. Laulussa oli jotenkin outo miksaus, tuotu liian lähelle. Laulajan ääni ihan kiva ja onhan tässä hittipotentiaalia, mutta en mää ihan tajunnut. 1 p
Jyrki: Ison maailman tuntua tuli, omassa sarjassaan korkealla tasolla tää biisi. Kuitenkin aika tavanomainen voimaballadi. Kieltämättä helkkarin hyvin tehty. 8 p

Kommentit
 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua